Collecties

Bekijk onze populairste collectie

Kunstplanten kopen? Klik in dit handige overzicht direct op de plant van uw keuze.
Zoekt u een tijdloze, groene kunststof plant, dan is een Bamboe of Ficus misschien wat voor u. En de bloeiende planten, zoals de Strelitzia, Hibiscus of Camelia zorgen eenvoudig voor een  kleurrijke toevoeging  aan uw interieur of tuin.
Groene vingers zijn niet nodig, met deze niet van echt te onderscheiden planten creëert u meteen een botanisch gevoel.

Buxus

Anthurium

Strelitzia

Bamboe

Orchidee

Lyrata

Alocasia

Hortencia

Ficus

Olijfbomen

Palmen

Monstera

Agave

Bonsai

Calatea

Dracena

Grasplanten

Hibiscus

Vetplanten

Zamioculas

Spathiphyllum

Aloe

Conifeer

Camelia

Sanseveria

Areca

Crassula

Philodendron

Laurier

Croton

Cycas

Pinus

Varen

Podocarpus

Acer

Kunstof planten

Als we terugdenken aan de eerste kunstplanten, dan heeft de technologie een lange weg afgelegd. De zijdeplanten die vroeger bij oma in de vensterbank stond, is niet meer te vergelijken bij de kunstplanten van tegenwoordig. Dankzij betere materialen, slimmere technieken zien nep planten er ultra realistisch uit. Staat u op het punt om voor het eerst een kunstplant aan te schaffen?Begin dan eens met een vetplanten. Bij echte vetplanten is het met het blote oog nauwelijks te zien of ze echt zijn, dus de nep variant ziet er automatisch echt uit. Maar we garanderen u dat ook de rest van de kunstplanten collectie die u op deze pagina ziet, vrijwel niet van echte planten te onderscheiden zijn.

Kunstplanten voor buiten

Bent u op zoek naar kunstplanten om uw tuin, terras of balkon te verfraaien? Een deel van onze kunstplanten collectie is gemaakt van hoogwaardig pvc om buiten neer te zetten. Daardoor zijn deze UV kunstbomen, planten en heggen ideaal om buiten mooie decoraties mee te maken. In de grondstof zit een speciale UV-protector verwerkt. Hierdoor kunnen wij de garantie geven dat deze uv bestendige kunstplanten gedurende 8 jaar lang niet verkleuren. In sommige gevallen is er voor de authenticiteit voor gekozen om te werken met echt houten stammen. Let erop dat deze wel vatbaar zijn voor weersinvloeden en zwammen. Voor een langere levensduur adviseren we u om de stam te behandelen met een primer of beits.


Zo lijken uw kunstplanten net echt

Soms zijn nep planten de meest logische keuze - ze zijn fijn geprijsd, u heeft er vrijwel geen onderhoud aan, u kunt ze op plekken zetten waar echte planten zelden goed groeien en u kunt uw huis eenvoudig vullen met de meest exotische soorten planten. In het geval van kunstplanten geldt: goedkoop = duurkoop. De goedkopere varianten die u in tuincentra en warenhuizen koopt, zijn vaak van mindere kwaliteit, waardoor u direct ziet dat het om nep planten gaat. Stof de planten regelmatig af en gebruik een reinigingsmiddel om doffe bladeren weer op te frissen. Kunstplanten zijn ook de beste optie voor de lastig bereikbare plekken, zoals een hoge kast of in een hanging basket aan het plafond. Zo hangen ze iets verder weg en zal zeker niemand zien dat ze niet echt zijn.

Maar ook van dichtbij zult u merken dat de kunstplanten van Maxifleur van hoge kwaliteit zijn. De natuur is niet perfect en levende planten hebben onvolkomenheden, onze kunstplanten moeten er uitzien en aanvoelen alsof de natuur ze heeft gemaakt. Daarom zorgen we ervoor dat de bloemblaadjes en het groen van onze planten uniek van vorm zijn, we variëren in kleur, patroon en grootte waardoor de planten eruit zien alsof ze echt zo gegroeid zijn.  De juiste pot geeft net dat beetje extra. Onze planten worden in een plastic binnenpot geleverd die u gemakkelijk in een mooie sierpot plaatst of de kunstplanten zitten al in een kant-en-klare bijpassende pot of schaal.