Alles over kunst bamboe!

Bamboe


Bent u op zoek naar een schitterende bamboe kunstplant?

Bamboe planten zijn erg populair dankzij hun elegante en tijdloze uitstraling. Deze Oosterse plant laat zich goed combineren met flink wat materialen. Hout, rotan, beton of riet steken allemaal prachtig af bij het groen van de plant en zorgen voor een hortus aan huis!

Benieuwd uit welke soorten u kunt kiezen en ontdekken wat de verschillen zijn?

Laat u inspireren…


Welke bamboe soort past het beste bij u?


Bij de echte bamboe is een veelvoorkomend probleem dat de bladeren verdorren, geel of bruin worden. Daar heeft u bij een kunstexemplaar uiteraard geen last van.

Bovendien kunt u kiezen welke bladkleur u het meeste aanspreekt. Gaat u voor frisgroene bamboebladeren of is een rietsoort met grijsgroene bladeren meer uw ding?

U kunt in de webshop terecht voor diverse soorten bamboe planten.


De Royal bamboe is de bestverkochte bamboesoort in onze collectie. Verkrijgbaar vanaf 120 cm tot en met 475 cm.

De Oriental Bamboe valt op doordat de blaadjes kleiner zijn en bijna direct uit de stam groeien. Ook bevat de Oriental Bamboe meer echte, heel fijne bamboe stokken.

De Japanse Bamboe heeft smallere blaadjes smaller en de takken groeien meer naar boven groeien in vergelijking met andere bamboe soorten.

De Buddha Bamboe is een deluxe variant in een bolvorm. De plant zit mooi vol in het blad en ziet er extra zwaar uit, dankzij de echte zware Buddha bamboestokken.

De mooiste bamboe bladeren


Onze bamboeplanten zijn gemaakt met de hoogste kwaliteit materialen en zijn tot in de kleinste details afgewerkt. Er zijn subtiele kleurverschillen aangebracht en de structuur van de bladnerven maken het geheel af.

Zo is het resultaat levensecht en valt de kunst bamboe niet van echt te onderscheiden. 

Echte stammen


Er zitten grote kwaliteitsverschillen tussen de eenvoudige huis-tuin-en-keuken bamboe uit een bouwmarkt of tuincentrum en de kunst bamboe in onze webshop.

Maar al te vaak kijkt u dwars door de stokken heen of is alleen de voorkant gevuld en is de achterkant leeg. Of lijken zowel de stammen als de bladeren totaal niet echt. Zo zonde, want dan had u beter een echte bamboe kunnen nemen, niet waar?

Daarom kiezen wij ervoor om te werken met (een combinatie van) echte bamboe takken en kunststof takken, dit geeft een zeer natuurgetrouwe kwaliteit. Er zijn subtiele kleurverschillen aangebracht, net zoals dat in de natuur het geval zou zijn. Ook zijn de takken niet allemaal even dik en zijn er dunne bamboetakjes tussen gestoken, waardoor de plant er voller en echter uitziet.


Daarom kiezen wij ervoor om te werken met (een combinatie van) echte bamboe takken en kunststof takken, dit geeft een zeer natuurgetrouwe kwaliteit.

Er zijn subtiele kleurverschillen aangebracht, net zoals dat in de natuur het geval zou zijn. Ook zijn de takken niet allemaal even dik en zijn er dunne bamboetakjes tussen gestoken, waardoor de plant er voller en echter uitziet.

Groot, groter, grootst

In ons assortiment vindt u bamboe planten in verschillende formaten. De Japanse bamboe heeft een bescheiden maatje van 60 centimeter hoog en kunt u bijvoorbeeld gebruiken om met een aantal naast elkaar in een rechthoekige sierbak te plaatsen. Op die manier gebruikt u de bamboe niet alleen als decoratie, maar ook als praktische afscheiding.

En bent u op zoek naar een enorme bamboe boom, dan maakt de Giant Deluxe van 475 cm een overweldigende indruk.

Een bamboe kunstplant staat overal. Perfect in de slaapkamer, woonkamer, gang of eetkamer en kan elke donkere hoek opfleuren. Ideaal voor mensen met huisdieren of allergieën, of gewoon een gebrek aan groene vingers.

Bekijk hier de mooiste bamboes