Buxus

Kunst buxus

Op deze overzichtspagina vindt u de verschillende varianten van de kunst buxus. Onze kunst buxussen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Hiermee bent u verzekerd van de mooiste kleuren en blaadjes die bijna niet van de echte plant te onderscheiden zijn.

Onze kunst buxussen bieden vele mogelijkheden. Zet er een of een aantal neer als binnen- of buitenplant in een mooie sierpot. Een aantal van de exemplaren die u in deze shop ziet, zijn behandeld met een UV-protector, waardoor deze UV-bestendige producten zowel binnen als buiten ideaal zijn om als groene blikvanger neer te zetten. Daarnaast wordt deze soort veel gebruikt om muren mee te decoreren, ook zijn ze perfect inzetbaar als een natuurlijke afscheiding tussen twee ruimtes, bijvoorbeeld op kantoor, terras of (hotel)balkon.

Bekijk ook: Kunst Olijf | Kunst Bamboe | Kunst Bonsai | Kunst Conifeer | Kunst Ficus

 

Buxus bol deluxe kunstplant N 40cm - UV bestendig
€ 117,50 € 97,11
Mini Buxus kunstplant in pot 14cm - groen
€ 7,95 € 6,57
Buxus bol deluxe kunstplant 50cm - UV bestendig
€ 184,95 € 152,85
Buxus kunstheg 80x25x56cm - UV bestendig
€ 299,95 € 247,89
Buxus bal deluxe kunstplant N 60cm - UV bestendig
€ 257,50 € 212,81
Buxus bol deluxe kunstplant 25cm - UV bestendig
€ 57,50 € 47,52
Buxus Bol deluxe kunstplant 60cm - N
€ 197,50 € 163,22
Buxus deluxe kunstheg 80x27cm - UV bestendig
€ 169,94 € 140,45
Buxus bol deluxe kunstplant 50cm
€ 132,50 € 109,50

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Buxus Tower kunstboom 170cm - UV bestendig
€ 372,50 € 307,85
Buxus vierkant kunstplant 40cm - UV bestendig
€ 237,50 € 196,28
Kunst Buxus bol op stam 110cm - UV bestendig
€ 147,50 € 121,90
Buxus deluxe spiraal kunstplant 170cm - UV bestendig
€ 259,94 € 214,83
Kunstbuxus Bol deluxe 70cm - UV bestendig
€ 274,95 € 227,23
Buxus bol deluxe kunstplant 70cm
€ 212,50 € 175,62
Buxus deluxe kunstheg 80x100cm
€ 424,95 € 351,20
Buxus Tower kunstboom 145cm
€ 209,95 € 173,51
Kunstbuxus heg deluxe 80x27cm
€ 129,95 € 107,40
Buxus bol op stam deluxe kunstplant 140cm
€ 162,50 € 134,30
Buxus vierkant kunstplant 45cm - UV bestendig
€ 342,50 € 283,06
Niet op voorraad
Mini Buxus kunsttak 30cm
€ 2,95 € 2,44
Buxus spiraal deluxe kunstplant 140cm
€ 147,50 € 121,90
Buxus bol deluxe kunstplant 40cm
€ 89,95 € 74,34
Buxus kunsttak 50cm
€ 2,25 € 1,86

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Buxus spiraal deluxe kunstboom 100cm - UV bestendig
€ 149,96 € 123,93
Buxus spiraal deluxe kunstboom 100cm
€ 114,95 € 95,00
Buxus deluxe spiraal kunstplant 140cm - UV bestendig
€ 192,50 € 159,09
Buxus kolom deluxe kunstplant 90cm
€ 124,94 € 103,26
Buxus bol deluxe kunstplant 25cm
€ 44,95 € 37,15
Kunst Buxus Tower plant 140cm - UV bestendig
€ 267,49 € 221,07
Pagina

Kunst buxus - de meest populaire soort

Dankzij de frisgroene kleur en het fijn vertakte dichte uiterlijk is de Buxus sempervirens de meest populaire soort. De blaadjes hebben qua vorm wat weg van een eitje, hebben een glimmende bovenkant en voelen leerachtig aan. Dit is ook de soort die u het meeste in onze webshop zult aantreffen. Het is een echte allrounder, die in elk interieur en elke tuin past.

Wist u trouwens dat de buxus ook bloemetjes heeft? Deze zijn echter in dezelfde groene kleur als de blaadjes, zijn erg klein en vallen daardoor nauwelijks op.  

Als een van de oudste haagplanten voert het eerste gebruik terug tot aan de Romeinse tijd. De oorspronkelijke herkomst ligt rond de Middellandse Zee. Normaal gesproken groeit de haag langzaam, waardoor u behoorlijk wat geduld moet hebben, voordat de haag de gewenste hoogte heeft bereikt. Met een kunst buxus hoeft u niet te wachten totdat de buxus zo hoog is als u graag zou willen. De hoogste buxus bomen in onze webwinkel zijn 170 à 175 cm. Deze boompjes worden vooral graag gebruikt om als tweetal aan weerszijden een entree aan te kleden.

Bent u op zoek naar een buxus haag om wat extra privacy mee te creëren? Dan is onze zelf ontworpen heg vast iets voor u. Door de doordachte vormgeving is deze perfect inzetbaar als afscheiding op bijvoorbeeld een dakterras. De kleur is zeer realistisch en maakt dat de heg nauwelijks van echt te onderscheiden is. Hij is bovendien gemonteerd op een ijzeren frame zodat de heg eenvoudig in een rechthoekige bak naar uw smaak te plaatsen is. 

Waar zet u de kunst buxus neer?

We gaven het al aan, de buxus is een multi inzetbare plant en boom, die zich gemakkelijk op vrijwel elke plek laat plaatsen. Om u wat ideeën te geven en inspiratie op te doen, noemen we de meest voorkomende plekken om ‘m neer te zetten. Zo hoeft u ‘m alleen nog maar te bestellen en op de juiste plek neer te zetten.

·         De plant is van klein tot groot verkrijgbaar. Onze kleinste soort is een decoratief tafelplantje met een hoogte van 30 cm. Deze geeft u thuis een plekje op tafel, op de vensterbank of op het dressoir. In de horeca wordt hij vaak gebruikt als decoratie op het terras.

·         De buxusbol van kunststof wordt het meest bij de voordeur neergezet, ter decoratie om u en uw gasten een gezellig, groen welkom te bieden. Ook kunt u hem bij iedere hoek van uw terras of tuin neerzetten. Een minder vaak uitgevoerd, maar leuk idee is om een wolk vorm te creëren door een aantal bollen in verschillende hoogte en grootte dicht bij elkaar te plaatsen. Dit zorgt in een handomdraai voor een speels effect.

·         Houd u van eenvoud en balans? Dezelfde vorm op meerdere plekken terug laten komen, zorgt direct voor rust. Zo vormen buxusbollen en bolboompjes samen de perfecte combinatie. Maar ook een rond gevormd olijfboompje past er prima bij. Door het verschil in hoogte van de lage plant en wat hogere boompjes blijft het een verrassend, niet alledaags geheel.

·         Houd u van een grovere tuinstijl, waarin verschillende plantensoorten met elkaar gemixt en matcht worden? Dan mag de buxus daarbij zeker niet ontbreken. Door de rustige groentint en bescheiden plaatjes laat een bol zich gemakkelijk combineren met kleurrijke planten, zoals een rozenstruik, hortensia of lavendel. Steek er tussendoor wat springerig siergras om variatie in de hoogte aan te brengen.  

·         Houd u juist van een klassieke stijl? Dan zijn strak vormgegeven planten en hagen de beste optie. Een vierkant gevormd exemplaar bij de entree straalt klasse en grandeur uit en staat prachtig als groene omlijsting van uw terras, tuin of bij het zwembad.

·         Met de matjes vormt u gemakkelijk een buxus plantenwand in het formaat dat u wenst. Dit is niet voor niets een van onze bestsellers voor de zakelijke markt. Zo’n plantenwand vormt een prachtige groene eyecatcher en kleed de kantoorruimte, hotellobby of horecagelegenheid aan, wat voor een prettige (werk)omgeving zorgt. Maar ook wanneer u in huis een kale wand heeft die u graag wilt opfleuren, is deze verticale tuin een goede optie. En wist u dat zo’n plantenwand niet alleen mooi, maar ook heel praktisch is? De buxus matjes absorberen het geluid wat voor een prettige akoestiek zorgt. De ruimte klinkt dus niet hol meer, wat vaak zo ongezellig overkomt.

De buxus in de juiste vorm snoeien is niet meer nodig

De echte buxus is naarmate hij groter groeit in allerlei mooie vormen te snoeien. Een leuk, maar tijdrovend en precies klusje. Een knip teveel en uw buxusbol is uit model. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor gevonden. In ons assortiment vind u een aantal prachtige kunst buxussen in verschillende bijzondere vormen. Snoeien is niet nodig, nu alleen nog de mooiste soort uitkiezen. Wat dacht u bijvoorbeeld van spiraalvormig boompje, een kunststof buxusbol of een piramide vormig exemplaar?

UV-bestendig en daarmee zeer geschikt voor buiten

Een aantal van de boompjes en planten die u in de webshop aantreft zijn UV-bestendig. De naam laat zich al raden wat hiermee bedoeld wordt: in deze producten is een speciale UV-protector in de grondstof van de kunststof verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de blaadjes beschermd zijn tegen verkleuringen. U hoeft dus niet bang te zijn dat de frisgroene kleur snel vervaagd.

Wel is het zo dat veel van onze boompjes een echt houten stam hebben. Hier hebben we bewust voor gekozen om voor een zo authentiek mogelijk uiterlijk te zorgen. Houten stammen zet net als in de natuur vatbaar voor weersinvloeden en zwammen. Voor een verlenging van de levensduur raden wij u aan om de stam voordat u de boom buiten zet eerst even te behandelen met een primer of beits.

De juiste pot maakt het verschil

Wanneer u met zorg en aandacht uw favoriete buxus heeft uitgezocht, is het verstandig om er direct een bijpassende plantenbak bij te shoppen. Een zorgvuldig uitgekozen pot maakt het geheel af en vormt het verschil tussen een blikvanger met een wow-factor en een plant die er slechts oké bij staat. Dat zou zonde zijn, toch? De helder groene buxus past qua kleur bij vrijwel elke plantenbak, dat maakt het kiezen alvast een stukje makkelijker. Daarom adviseren we om vooral te kijken naar de omgeving waar u de plant of boom neerzet.

Een donker gekleurde pot in het antraciet of zwart steekt bijvoorbeeld perfect af bij houten vlondertegels of vlonderplanken.

Bent u van plan de buxus op een donkere ondergrond te plaatsen, zoals antraciet grijze tegels? Dan is een lichtere kleur zoals lichtgrijs of wit een goede keuze, omdat dit zo’n mooie tegenhanger vormt met de vloer.

Verder kunt u kiezen uit hoge of lage potten. Dit is vooral een kwestie van smaak én ruimte. Een hoge pot, waarbij de stam van de buxus niet meer zichtbaar is, oogt wat massiever en lijkt de ruimte daardoor iets sneller te vullen. Een lage pot, of een hoge pot, waarbij u de boom wat hoger plaats oogt van nature wat luchtiger.

Heeft u eenmaal een kleur in gedachten, dan zijn er een hoop opties om uit te kiezen. Wordt het een glimmende pot, een matte plantenbak en houd u van een sierrand of kiest u liever voor strak.

Bij de meeste kunst buxussen die u in de webwinkel tegenkomt, ziet u bij de foto’s aan de linkerkant alvast wat sfeerbeelden om inspiratie op te doen en uw keuze te vergemakkelijken. En wanneer u op een productpagina van uw keuze bent, ziet u halverwege de pagina, onder de tekst een aantal gerelateerde producten. Hier treft u vaak plantenbakken die wij alvast bij de specifieke plant of boom hebben uitgezocht. Zo hoeft u alleen nog maar de juiste pot aan te klikken om deze aan uw winkelwagen toe te voegen.

De voordelen van een kunst buxus

We eindigen met een laatste belangrijk voordeel om voor een kunst buxus te gaan in plaats van een echt exemplaar. Zo is de echte variant gevoelig voor schimmels, die voor de buxusziekte zorgen. Er zijn twee verschillende schimmels die voor afwijkende problemen zorgen. De Cylindrocladium schimmel tast het blad aan, waardoor er zwarte vlekken ontstaan. Deze aantasting heeft tot gevolg dat de aangetaste bladeren uitvallen, waardoor slechts de stam overblijft.

De Volutella schimmel zorgt juist voor bruine bladeren, deze verdorren en blijven in eerste instantie aan de plant hangen, maar dit ziet er natuurlijk niet zo fraai en onverzorgd uit. Gelukkig behoort het probleem van bladverlies en dorre bladeren met een kunst buxus voorgoed tot het verleden. Zo nu en dan een microvezeldoek eroverheen tijdens uw gebruikelijke afstofrondje door het huis is al voldoende om de plant stofvrij te houden. En wanneer u uw planten tijdens de grote (voorjaars)schoonmaak extra wilt schoonmaken, raden we aan om een professioneel reinigingsmiddel voor kunstplanten te gebruiken. Hiermee verwijdert u namelijk niet alleen stof, ook frist u hiermee eventueel wat doffer geworden bladeren eenvoudig mee op.

experience-center
Experience Center

Bezoek onze Experience center
en laat u verrassen

Lees meer