Alles over kunst buxus!

Buxus

Zoekt u een kunst buxus om de entree bij uw voordeur of kantoor aan te kleden?

Onze Kunst Buxussen bieden vele opties. Deze populaire plantensoort is ook uitermate geschikt als een groene scheidingswand tussen twee ruimtes, op kantoor, terras of balkon.

De bomen en planten zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en lijken net echt. U kunt erop vertrouwen dat de frisgroene kleur vrijwel gelijk is aan de echte buxus.

Soorten buxus planten

De meest bekende en meest populaire buxus soort is de Buxus sempervirens. Deze soort heeft een frisgroene kleur en een fijn vertakt dicht uiterlijk. De blaadjes zijn eivormig, glanzend en voelen stevig aan. Dit type buxus is een echte allrounder, die goed bij vrijwel ieder woon- en tuinstijl past. 

Wilt met een buxus haag wat privacy creëren? Kijk dan zeker eens naar onze zelf ontworpen heg. Door het grootte volume van blaadjes kan de heg perfect als afscheiding dienen. De kleur is zeer natuurgetrouw en lijkt net echt. De haag is op een ijzeren frame gemonteerd, zodat u hem gemakkelijk in een plantenbak naar keuze plaatst.  

Zoekt u naar een wat hogere buxus boom? De hoogste bomen in onze webwinkel zijn 170 à 175 cm. Van dit type buxus worden er vaak direct twee besteld, om ze als set aan beide kanten van een entree te plaatsen.

De juiste plek

De buxus is op meerdere manieren inzetbaar en op praktisch iedere plek te plaatsen. Gebruik de buxus als altijd-groene-tafelplant en zet ‘m op tafel, in de vensterbank of op een lage kast. In de horeca is het met name als terras decoratie een populaire plant. U steekt dit kunstboeket in een sierpotje naar keuze en u bent klaar. Makkelijker kan het niet.

[U1] De buxusbol van kunststof wordt graag bij de voordeur neergezet. Daarbij hebt u de keuze uit een bol met een wat hogere stam of lage stam.

Houdt u van een strakke of klassieke stijl?  Een vierkant gevormd exemplaar staat prachtig als groene omlijsting van uw terras, tuin of bij het zwembad.

Met een buxus matje vormt u gemakkelijk een plantenwand. Wist u dat zo’n plantenwand niet alleen mooi, maar ook erg praktisch is? De matjes werken geluiddempend, wat met name in een grotere ruimte voor een fijne akoestiek zorgt.

Welke vorm spreekt u het meeste aan?

We hadden het al over de buxus bol en vierkant, maar het mooie van de kunst buxus is de enorme variatie qua vormen.

Bij een echt exemplaar kunt u de boom na verloop van tijd in een mooie vorm snoeien, maar u heeft hiervoor wel een hoop geduld én een vaste hand nodig. Snoeien is bij de kunst buxus niet nodig.

Welke vorm heeft uw voorkeur? Wordt het een spiraalvormige boom, past een piramide vormig exemplaar beter of gaat u voor een kolom vorm.

Kunst buxus voor buiten

Een aantal van de buxus planten en bomen in onze webshop zijn UV-bestendig. U herkent dit aan het groene vinkje.

In deze exemplaren is een speciale UV-protector in de grondstof van de kunststof verwerkt. Hierdoor zijn de blaadjes beschermd tegen verkleuringen

Wel is het zo dat veel van onze boompjes een echt houten stam hebben. Houten stammen zijn vatbaar voor zwammen en weersinvloeden. Om de levensduur te verlengen, raden we aan om de houten stam vooraf even met een primer of beits te behandelen.

Kies direct voor een bijpassende pot

Denk bij het aanschaffen van uw kunst buxus ook alvast na over een passende sierpot. Zoek er bijvoorbeeld eentje uit die mooi afsteekt bij de houten ondergrond en matcht met de kleur van uw tuinmeubilair, zoals in het voorbeeld hiernaast.

Bij de meeste kunst buxussen in onze webwinkel, vindt u op de productpagina’s alvast wat sfeerbeelden om u te inspireren. Ook ziet u plantenbakken die wij alvast bij de specifieke plant of boom voor u hebben uitgezocht.

Zo is het alleen nog maar een kwestie van de juiste pot aanklikken om de plant en sierpot in uw winkelwagen te zetten.


Bekijk hier de mooiste bamboes