Calathea kunstplant

Die fijne Calathea kunstplant van ons hè, wat een uitkomst zeg. Want waar de echte plant met haar bijzondere bladtekeningen nogal een complexe en dus tijdrovende verzorging vraagt, is dat bij onze onderhoudsarme kunstversie natuurlijk geheel anders. En dat terwijl onze hoge kwaliteit zo goed is dat u er ook nog eens jarenlang duurzaam van kunt genieten. Kijk nog maar eens goed…. Met zoveel oog voor detail en onze rijke botanische kennis gecombineerd met een torenhoge ambitie zijn onze kunstwerken soms zelfs nog beter dan het origineel. Durft u het aanbod in onze webshops of showroom te bekijken? Laat u verleiden door verschillende soorten, uitvoeringen, maten en kleuren van de kunstplant Calathea en leef u uit!   

Calathea Orbifolia hanger 65cm
€ 24,95 € 20,62 As low as € 23,50
Calathea Fasciata kunstplant 70 cm
€ 72,50 € 59,92 As low as € 69,95
Calathea red Roseopicta hanger 70cm
€ 37,95 € 31,36 As low as € 36,51
Calathea Red kunstplant 60 cm in pot
€ 77,95 € 64,42 As low as € 75,95
Calathea groen 85 cm kunstplant
€ 104,96 € 86,74 As low as € 99,95
Calathea groen 60cm
€ 77,50 € 64,05 As low as € 74,95
Calathea Fasciata 80 cm kunstplant
€ 109,95 € 90,87 As low as € 104,96
Calathea Rosea Picta 80 cm kunstplant
€ 132,50 € 109,50 As low as € 129,95
Mini Calathea Ornata kunstboeket 20 cm
€ 4,50 € 3,72 As low as € 3,94

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Calathea Roseopicta kunstplant 65 cm boeket
€ 57,50 € 47,52 As low as € 54,95
Calathea Makoyana kunstplant 60 cm
€ 42,50 € 35,12 As low as € 39,95
Calathea Ornata kunstboeket 25 cm
€ 4,95 € 4,09 As low as € 4,50
Calathea Ornata kunstboeket 45 cm
€ 8,95 € 7,40 As low as € 7,95
Calathea red Roseopicta bush 45cm
€ 9,95 € 8,22 As low as € 9,50
Calathea Orbifolia boeket 30cm groen/grijs
€ 8,95 € 7,40 As low as € 8,49
Calathea Maranta boeket 30cm
€ 4,95 € 4,09

Wat ben jij toch kleurrijk…. Calathea kunstplant

De Calathea…. wie kent ‘m niet. Wellicht niet direct van naam, maar als u de plant ziet, dan herkent u ‘m onmiddellijk. Dit prachtige plantje heeft bijzonder gekleurde bladeren met opvallende tekeningen. De één met wat meer paars, een ander weer meer met geel in combinatie met dat frisse groen. Waar de ene soort meer langwerpige en gekartelde bladeren heeft, zien we bij andere soorten weer meer ronde en ovale bladvormen. En dan hebben we deze fijne plantjes ook nog eens in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van wat u er allemaal mee wilt doen. Zo kunt u het natuurlijk bij een solitaire schittering in uw vensterbank thuis houden of als onderdeel van een complete urban jungle of groene wand op kantoor of in de horeca inzetten. 

De Calathea plant in het echt: onze inspiratie

Zo allemachtig prachtig… die schitterende Calathea’s, zoals deze in de natuur voorkomen. Deze planten danken hun naam aan het Griekse woord ‘kalathos’, dat korf of mandje betekent en verwijst naar de vorm van de bladeren. Het geslacht uit de familie Marantaceae telt zo’n 277 verschillende soorten. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerikaanse oerwouden en Amazonegebied en groeit hier in de schaduw. Het karakteristieke plantje is te herkennen aan zijn grote variëteit aan kleuren en vormen van de bladeren. Meestal zijn deze bladeren groen en paars, ovaal en rond. Bijzonder aan deze prachtige plant is dat de prachtig decoratieve bladeren ‘leven’ en zich ‘s avonds sluiten om zich vervolgens ś ochtends weer te openen. Dit kun je horen als een soort van licht ruisen. Dit geeft de plant ook wel de bijnaam ’the living plant’.

En dan nu…. de Calathea kunstplant bij ons 

Hè, dat kan toch niet? Is dat een Calathea kunstplant? Onmogelijk. Wie het van een afstandje bekijkt, kan niet anders concluderen dat het er levensecht uitziet. Maar ook voor wie er met zijn neus bovenop staat, opgelet: dit is zo natuurgetrouw nagemaakt dat het net echt lijkt. Maar dan niet met dat ingewikkelde onderhoud dat deze plant in het echt vraagt. Waar de echte Calathea best wel veeleisend is qua licht, regen en voeding heeft u dit probleem natuurlijk niet bij een kunstversie. Last van verkleurde, verdorde of afgevallen bladeren heeft u niet. Af en toe afnemen met een stofdoek is voldoende. Het enige wat we niet hebben kunnen namaken, zijn de zichzelf opvouwende en weer uitrollende bladeren. Maar ach, in zijn volle en open verschijning zijn de bladeren toch op hun mooist!    

Dit is ons fijne aanbod aan Calathea kunst

Ok, ok, niet alle 277 soorten hebben we nagemaakt voor u. Want heel eerlijk gezegd hebben we die zelf ook lang niet allemaal in het echt gezien. Daarom in ons assortiment de meest bekende of mooiste soorten die in verschillende uitvoeringen, kleuren en maten geleverd kunnen worden. Van kunstboeketten van 20 cm hoogte met opvallend geribbeld bladstructuur tot een Calathea kunstplant met grote ovale bladeren. Stuk voor stuk gemaakt van de allerhoogste kwaliteit materialen door en met uiterste zorg van een jarenlang familiebedrijf met succesvolle webshops in vier verschillende landen. Als vroegere versbloementeler kunnen we ons hierbij beroepen op een stevige basis van Botanische kennis. Het is daarom ook dat we een groot deel van ons assortiment zelf ontwerpen en exclusief voor ons laten maken. 

Dit bieden we aan Calathea kunst:

  • Calathea kunstboeket met steker: twee verschillende soorten in 20 cm hoogte, nog een andere soort in 65 cm hoogte. Te verwerken in arrangementen.

  • Calathea kunstplant in plastic binnenpot:  in hoogtes van 60, 80, 85 cm hoogte, in drie soorten. Direct in sierpot te plaatsen. 

Zoveel soorten, zoveel smaken…. Zoooo leuk! 

Ook bij deze plant is het bijzondere dat deze ontzettend veel soorten kent, wel 277! Het is ons niet gelukt om al die soorten na te maken, maar wel de mooiste! Zo hebben wij voor u in petto een prachtige groene Calathea met zijn sprieterige en enigszins gekartelde bladeren ook wel de Grass plant wordt genoemd. Ook prachtig is het bijzondere decoratieve paarse blad van de Calathea Ornata, verkrijgbaar als boeket van 20 cm. Heel anders is dan het Orbifolia boeket dat juist stevig frisgroen blad laat zien. Als boeket kunt u dan ook nog kiezen voor de Roseopicta die weer heel anders qua uitstraling is. Ook is deze soort er in een plantvorm van 80 cm hoogte. Tot slot kunt u kiezen voor de soort Calathea Fasciata die er als kunstplant in 70 en 80 cm hoogte. Welke plant weerspiegelt uw karakter het beste?

Deze soorten kunstplant Calathea vindt u bij ons: 

  • Calathea Ornata: soort met grote, ronde frisgroene bladeren met crèmekleurige uiteinden van boven en rood van onderen 

  • Calathea Roseopicta: soort met grote, ronde bladeren donkergroen met lichte en donkere kleurschakeringen zijn en gevederde randen hebben en ietswat roze gekleurde stengels hebben.  

  • Calathea Orbifolia: soort met stevige geelgroene bladeren met geribbelde bladstructuur.

  • De ‘groene’ Calathea: soort die met zijn langwerpige, sprieterige bladeren met gevederde randen ook wel luistert naar de naam Grass.

  • Calathea Fasciata: soort met de nog grotere, ronde diepgroene bladeren met een indrukwekkend cremekleurig ribpatroon.   

Calathea kunstplant? Combineren mag! 

Een Calathea plant leent zich uitstekend als vrolijke basis voor uw creatieve arrangement. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Calathea boeket Ornata als kleurrijk accent in een meterslange groene wand op uw kantoor? Of het iets grotere boeket van de soort Roseopicta als centraal middelpunt in uw groene urban jungle? Ook leuk is om meerdere van dezelfde boeketten in verschillende hoogtes in een grote of lange bak op te steken. Maar ook solitair zal deze plant met bijzondere bladvorm en bladtekening in menig ruimte schitteren. Neem nu die prachtige Calathea Fasciata en kijk bij de afbeeldingen links hoe wij deze gecombineerd hebben. Om de plant het beste tot haar recht te laten komen, is een sierpot in een effen kleur gemaakt van natuurlijk materiaal een schitterende keuze. Maar eigenlijk staat de Calathea met haar neutrale uiterlijk altijd, overal en hoe dan ook prima. 

Onze Calathea kunstplanten? Levensecht

Een Calathea kunstplant bestellen…. waarom zou u dat bij ons doen? Nou, in de allereerste plaats omdat onze kunstproducten nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Levensechte hoge en vaak exclusieve kwaliteit tegen de beste prijs, daar staan wij als marktleider in hoogwaardig kunstgroen voor. Dat bereiken we door veel van onze producten zelf te ontwerpen, met de uitgebreide kennis en ervaring die we als vroegere teler van versbloemen opgedaan hebben. Deze botanische kennis is zo rijk en uitgebreid dat we de werkelijkheid tot in detail benaderen en zo waarheidsgetrouw mogelijk weer kunnen geven. Deze ontwerpen worden vervolgens met de grootste zorg en veelal exclusief voor ons uitgewerkt door onze fabriek in China, waar we al tientallen jaren mee samenwerken. Dat maakt een groot deel van ons assortiment uniek qua soort en kwaliteit.    

Kunstplant Calathea: wat haalt u in huis?

De hoge en veelal exclusieve natuurgetrouwe kwaliteit. Dat is wat onze klanten vaak het meest waarderen aan onze producten. Niet een kunstboompje van de bouwmarkt die aan de achterkant kaal is, een armetierige kunsthangplant in kleuren die het net niet zijn of kunsttakken die al uitvallen als u ernaar kijkt. Nee, wij begrijpen dat als u een kunstplant zoekt, u eigenlijk een kwalitatieve kopie van de werkelijkheid zoekt, maar dan veel gemakkelijker in onderhoud. Daarom ontwerpen wij veel van onze producten eigenhandig zelf en werken we enkel en jarenlang intensief samen met de beste leveranciers en onze eigen fabriek in China. Ons kwalitatieve kunstgroen is bovendien gemaakt van de beste kwaliteit kunstzijde in combinatie met duurzaam volkunststof. Kwaliteit waar u jarenlang van kunt blijven genieten. Elke dag weer.      

Calathea kunstplant kopen? Online of showroom

Door de jaren van ondernemen heen is ons familiebedrijf inmiddels uitgegroeid tot succesvol importeur, exporteur en leverancier van hoogwaardig kunstgroen aan particuliere en zakelijke klanten. Met vier verschillende webshops in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland gaan wij aan kop als het gaat om de online verkoop van kwalitatief kunstgroen. Uw Calathea kunstplant online kopen, kan dus uitstekend bij ons. Maar ook hebben wij een showroom met meer dan 10.000 producten op voorraad. Hier bent u van harte welkom om uw beoogde aankoop te bekijken. Daarnaast verzorgen wij ook grote projectbeplantingen. Wilt u kunstgroen inkopen met veel korting? Kijk dan eens naar de staffelkorting die we bij veel producten bieden als u meerdere stuks van hetzelfde koopt. Deze lagere stuksprijzen verschijnen boven de winkelwagenknop van ieder product en wordt automatisch verrekend bij het afrekenen. Nog meer voordeel vindt u geregeld onze Sale pagina. Hier kunt u af en toe een leuke actie of afgeprijsd product vinden.

experience-center
Experience Center

Bezoek onze Experience center
en laat u verrassen

Lees meer