Kunstplant Ficus

De kunstplant ficus…. misschien wel de meest bekende kamerplant in Nederland. Ja, u hoort het goed, ook als het om een exclusief hoogwaardige nagemaakte versie gaat! En die vindt u hoogstwaarschijnlijk bij ons. Want niet alleen hebben we de ficus als kunstplant in meerdere soorten, uitvoeringen, maten en kleuren, de kunstboom ficus laat een alleen nog maar grotere variatie zien. Gaat u voor altijd mooie Lyrata met bijzonder grote bladeren, voor de Exotia met veel kleinere blaadjes of kiest u type Hawaï omdat deze zo’n mooi bont blad heeft? Heeft u ook gezien dat er ook ficussen met bijzondere eigenschappen zijn? Kies bijvoorbeeld voor nog meer luxe of een brandvertragend effect. De Ficus kunstplant en -boom verdienen het om eens grondig door onze collectie te struinen.  Oooh, en zien we daar nu ook nog Ficus takken? Tijd om te ontdekken!

Ficus Exotica deluxe kunstplant 125cm - groen
€ 129,95
Ficus Exotica XL kunstplant 110cm
€ 167,50
Ficus Exotica deluxe kunstplant 125cm - bont
€ 122,50
Lyrata deluxe kunstplant 95cm
€ 144,95
Lyrata deluxe kunstplant op stam 80cm
€ 129,95
Ficus Benjamini kunstboom 150cm
Ficus Exotica deluxe kunstplant 150cm - groen
€ 169,95
Ficus Exotica deluxe kunstboom 150cm - bont
€ 169,95
Lyrata deluxe kunstplant 155cm
€ 219,95

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Elastica Robusta kunstplant 120cm - groen
€ 129,95
Ficus Folia deluxe kunstplant 80cm - groen
€ 117,50
Ficus Exotica Giant kunstboom 290cm - FR - brandvertragend
€ 1.499,00
Ficus Cyathistipula deluxe kunstplant 160cm
€ 299,95
Ficus Exotica deluxe kunstboom 180cm - bont
€ 219,95
Lyrata deluxe kunstplant op stam 125cm
€ 237,50
Ficus Hawai kunstboom 150cm
€ 94,95
Ficus Exotica bol kunstplant op stam 150cm
€ 147,50
Ficus Exotica kunstboom 330cm
€ 749,95
Ficus Exotica deluxe kunstplant 150cm - groen - FR - brandvertragend
€ 199,95
Ficus Exotica deluxe kunstplant 180cm - groen - FR - brandvertragend
€ 249,95
Ficus Exotica deluxe kunstboom 180cm - groen
€ 219,95
Ficus Exotica bol kunstplant op stam 125cm
€ 109,95
Ficus Exotica deluxe kunstboom 210cm - groen
€ 299,95
Ficus Exotica deluxe kunstboom 210cm - bont
€ 299,95

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Ficus Exotica Layer Giant kunstboom 300cm
€ 1.399,00
Ficus Folia Tak FR
€ 4,95
Ficus Compact Tak x 52 FR
€ 6,95
Ficus Cyathistipula deluxe kunstplant 120cm
€ 247,50
Ficus Umbellata kunstplant 60cm
€ 29,95
Niet op voorraad
Ficus Umbellata kunstplant 90cm
€ 59,95
Pagina

Ficus kunstplanten helemaal in: trendy gevarieerd

De Ficus kunstplant is weer helemaal terug van weggeweest. Of is ie wel weggeweest? In huiskamers en studentenkamers bleef deze plant jarenlang populair omdat deze zo ontzettend sterk was. Maar nu wordt de Ficus steeds meer om haar robuuste en enigszins stoere uiterlijk gewaardeerd. In elk geval sieren de verschillende soorten van de Ficus vandaag de dag menig huiskamer, horeca en bedrijf. Geen wonder ook want de plant is met zijn velerlei soorten en uiterlijkheden zo enorm veelzijdig dat er voor iedere smaak wel een Ficus te vinden is. Klein, groot, als plant, tak en zelfs als boom. En dan ook nog eens die verschillende soorten, eigenschappen en maten! Goh, ja, en een bijbehorende sierpot zou dan ook wel handig zijn. Weet u het nu al niet meer? Lees snel verder en laat u door ons inspireren! 

Ficus in de echte natuur: historisch plantje

Ficus is de Latijnse naam voor vijg en de botanische naam van een geslacht in de moerbeifamilie (Moraceae). De plant komt al meer dan duizenden jaren voor in warme, tropische gebieden. In de volksmond is de ficus ook wel beter bekend als de vijg / rubberboom / treurvijg / berkvijg / waringin. Het meest typische kenmerk van de Ficus is dat de plant een bloem heeft die niet op een bloem lijkt, maar een schijnvrucht heeft. In deze vrucht zitten heel kleine mannelijke en vrouwelijke bloemdelen die na bevruchting de vijg tonen. Als kamerplant hebben ze deze schijnvruchten veelal nog niet, omdat ze nog niet volwassen zijn. In werkelijkheid worden de planten veel groter en gaan ze met de jaren ook bloeien. De Ficus als plant, een geslacht uit de moerbeifamilie, kent wel 750 verschillende soorten die stuk voor stuk weer anders, maar even prachtig zijn.   

Dit is wat we bieden aan kwalitatieve Ficus kunst

Ok, we zullen eerlijk zijn. Niet alle 750 soorten van de Ficus in het echt zult u bij ons vinden. Maar wel een heleboel! En alles van gegarandeerd de meest exclusieve topkwaliteit.Als marktleider in kwalitatief kunstgras leggen we hier immers dagelijks onze volledige focus op. Zodat u temidden van onze oase aan natuurgetrouw kunstgroen een weloverwogen beslissing over uw kunstplant ficus, tak met ficusblad of ficus kunstboom kunt vinden. Handig is om bij uw zoektocht eerst te bedenken wat u ermee wilt doen en de bijpassende uitvoering te kiezen. Wilt u het als solitaire reus in uw horeca gebruiken, is een kleinere plant in meerdere stuks opgestoken in een lange bak meer uw wens of mag het subtiel onderdeel van een boeket zijn? Uiteraard kunt u in onze algemene zoekbalk op ficus al heel veel resultaten zien, maar met de filters in het linkermenu komt u ook snel bij het gewenste product.   

Dit is er aan Ficus uitvoeringen te vinden:

 • - Ficus kunstplant in plastic binnenpot: direct in sierpot te plaatsen

 • - Ficus kunsttak: multifunctioneel inzetbaar in boeket, vaas, pot of bak 

 • - Ficus kunstboom: Ficus in boomvorm, vanaf 150 m hoogte

En dan nu nog een soort voor uw kunstplant ficus

Het leuke aan de Ficus is, is dat hij zoveel soorten kent. Onze ficussen dus ook! Ok, niet allemaal dan, maar wel heel veel. Maak bijvoorbeeld kennis met Lyrata, Folia en vele, vele meer. Let op de vorm en kleur van de bladeren en de bladtekening, daar zit het verschil meestal in. Zo hebben de Hawaii en Benjamini relatief kleinere bladeren als u deze vergelijkt met de robuuste Elastica en Cyathistipula, terwijl de Longifolia weer lange, smalle bladeren laat zien. Op zoek naar een ficus soort met bont blad? Kijk dan eens bij deze Exotica of de Hawaii. En oh… vergeet vooral de verschillende ficussen op Bonsai Stam zoals de Retusa Bonsai niet. Wat een lust voor het oog deze versteende stukjes leven. We maken eerst een onderscheid tussen ficussen als plant en tak en benoemen daarna de bomen. Ook erg leuk zijn de bolvormen op stam van de verschillende soorten kunstficus. 

Deze soorten kunstplant ficus zijn er bij ons: 

 • - Ficus Exotica: heeft vele, relatief kleine en dunne bladeren. In 110 cm hoogte, ook in deluxe versie van 125 cm hoogte, keuze tussen groen en bont blad.   

 • - Ficus Cyathistipula: stevige donkergroene bladeren die iets smaller en langer uitlopen. In een deluxe versie van 120 cm hoogte.

 • - Ficus Folia: soort met meer stevigheid in de bladeren dan de Exotica, in deluxe versie van 80 cm.

 • - Ficus Longifolia: ook wel de parapluplant genoemd omdat de lange, smalle bladeren als een paraplu naar beneden vallen. In een Royal variant van 90 cm hoogte.  

 • - Ficus Wianda: Ficussoort op bonsaistam met kleine, ovale bladeren. Kunstversie in schaal van 45 cm hoogte.  

 • - Ficus Retusa: Ficussoort met gevlekte bonsaistam en stevige ovale blaadjes. In hoogte van 50 cm in schaal. 

 • - Ficus Panda Bonsai: drie vertakkingen met kleine, stevige bladeren op Bonsai stam, in 90 cm hoogte op voet 

 • - Ficus Lyrata: ook wel de tabaksplant of Vioolbladplant genoemd, naar de vorm van de bladeren. In een 30, 60 en royale 105 cm hoogte.  

 • - Ficus Folia: kunsttak met standaard ficusblad in twee verschillende maten. Zelf te verwerken in een arrangement of boeket.   

Kunstboom ficus: nog grotere krachtpatsers! 

Groot, groter, grootst. Wie gaat voor maximale impact thuis, op zijn werk of waar dan ook, mag de Ficus kunstbomencollectie absoluut niet missen! Maar gaat u voor bont, groen of lichtgroen? Wilt u kleine, fragiele blaadjes of stevige krachtpatsers van bladeren die haast op leer lijken? Zoveel soorten, zoveel keuze! En daarna ook nog eens de gewenste hoogte en uitvoering bepalen….. jeetje, dat wordt lastig kiezen! Want naast de uitstekend scherp geprijsde ‘standaard ficussen’ kunt u ook nog eens kiezen voor de nog rijker uitgeruste deluxe of royal versies. En wat te denken van die aparte vormen wat Ficussoort betreft? Zo is deze Ficus Exotica in bolvorm toch een regelrechte knapperd? Wie afwisseling wil, krijgt afwisseling! Succes verzekerd!      

 • - Ficus Benjamini: bekendste en meest verkochte soort. Met afhangende kleine bladeren in 150 cm hoogte. Ook in scherpgeprijsde promodeal van 4 stuks.    

 • - Ficus Hawaii: kijkt erg op de benjamini qua bladvorm, maar heeft dan een bont blad. Ook in 150 cm hoogte

 • - Ficus Exotica: heeft vele, relatief kleine en dunne bladeren. Soort die bij ons het meest en in de meeste maten aangeboden wordt. In deluxe versie is de Ficus Eexotica verkrijgbaar in bont en groen blad in hoogtes van 150, 180, 210, 290 en zelfs 350 cm hoogte. De groene varianten van 150, 180 en 290 cm zijn er ook in speciale brandvertragende versies.

 • - Ficus Exotica Layer: Dezelfde ficussoort, maar dan opgebouwd uit laagjes. In 240 en 300 cm hoogte.

 • - Ficus Exotica in bolvorm: Dezelfde ficussoort, maat dan als bol op stam, in 125 en 150 cm hoogte.

 • - Ficus Cyathistipula: stevige donkergroene bladeren die iets smaller en langer uitlopen. In een deluxe versie van 160 cm hoogte.

 • - Ficus Longifolia: ook wel de parapluplant genoemd omdat de lange, smalle bladeren als een paraplu naar beneden vallen. In een deluxe versie van 120 cm hoogte, in royal versies van 150 en 175 cm, een deluxe royale versie van 165 cm en een deluxe bolvorm van 180 cm.

 • - Ficus Lyrata: ook wel de tabaksplant of Vioolbladplant genoemd, naar de vorm van de bladeren. In 120 cm hoogte.

Onze kunstplant ficus: nog specialer graag!

Wat ontzettend mooi dat exclusieve assortiment bij Maxifleur. Geen wonder ook, want een groot deel van ons assortiment is speciaal door ons ontworpen en speciaal voor ons gemaakt en vindt u dus nergens. Waar de standaardversies van de kunstplant Ficus, tak of boom al een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden, zijn er in dit segment soms ook promopacks te vinden. Daarnaast bieden we met onze Deluxe versies een plant die zo luxe en gedetailleerd is uitgevoerd dat deze niet meer van echt te onderscheiden valt. En heeft u een horeca, recreatie of andere gelegenheid waar brandveiligheid bovenaan het prioriteitenlijstje staat? Kijk dan naar onze speciale brandvertragende producten, die door hun brandvertragende behandeling veel minder snel vlam vatten. Zo zal bijvoorbeeld deze Ficus Exotica Giant bij brand moeiteloos het hoofd koel houden.

Kunstplant ficus kopen? Exclusief bij Maxifleur

Een Ficus kunstplant online kopen bij ons? Dat kan zeker met ons uitgebreide en kwalitatieve assortiment. Zo heeft u niet alleen de meeste keuze, maar ook de hoogste kwaliteit tegen een uitstekende prijs. Zoekt u nog scherpere prijzen? Kijkt u dan naar de bulkprijzen die boven de winkelwagenknop verschijnen. Deze lagere stuksprijzen gelden vaak als u meerdere stuks van hetzelfde product bestelt. Nog meer acties vindt u ook geregeld op onze Sale pagina. Voor bedrijven en grote horecaaangelegenheden kunnen wij ook grote projectbeplantingen verzorgen. Eerst uw keuze in het echt ontmoeten en beleven? U bent van harte welkom in onze showroom met meer dan 10.000 producten op voorraad. U kunt hier in alle rust en onder het genot van een kopje koffie uw eigen arrangement, pot-plantcombinatie of andere exclusieve kunstplant Ficus uitzoeken!

experience-center
Experience Center

Bezoek onze Experience center
en laat u verrassen

Lees meer