Kunstplant Ficus

De kunstplant ficus…. misschien wel de meest bekende kamerplant in Nederland. Ja, u hoort het goed, ook als het om een exclusief hoogwaardige nagemaakte versie gaat! En die vindt u hoogstwaarschijnlijk bij ons. Want niet alleen hebben we de ficus als kunstplant in meerdere soorten, uitvoeringen, maten en kleuren, de kunstboom ficus laat een alleen nog maar grotere variatie zien. Gaat u voor altijd mooie Lyrata met bijzonder grote bladeren, voor de Exotia met veel kleinere blaadjes of kiest u type Hawaï omdat deze zo’n mooi bont blad heeft? Heeft u ook gezien dat er ook ficussen met bijzondere eigenschappen zijn? Kies bijvoorbeeld voor nog meer luxe of een brandvertragend effect. De Ficus kunstplant en -boom verdienen het om eens grondig door onze collectie te struinen.  Oooh, en zien we daar nu ook nog Ficus takken? Tijd om te ontdekken!

Ficus

Tonen als Grid weergave Lijst weergave

Producten 1-15 van 26

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kunst Ficus XL 110 cm in Quadro 35 wit hoogglans
  Ficus Exotica XL 110 cm kunstplant
  Waardering:
  100%
  € 132,50 € 109,50
 2. Zijden Ficus Exotica bont 180cm
  Ficus kunstboom Exotica Deluxe 180 cm bont
  Waardering:
  93%
  € 179,95 € 148,72
 3. Kunst Ficus Benjamini 150 cm x4
  ACTIE 4 x Ficus Benjamini 150 cm
  Waardering:
  87%
  Normale prijs € 279,95
  18% korting
  Aanbiedingsprijs € 229,95 € 190,04
 4. Ficus Benjamini kunstplant 150 cm
  Ficus Benjamini Kunstboom 150 cm
  Waardering:
  96%
  € 74,95 € 61,94
Tonen als Grid weergave Lijst weergave

Producten 1-15 van 26

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ficus kunstplanten helemaal in: trendy gevarieerd

De Ficus kunstplant is weer helemaal terug van weggeweest. Of is ie wel weggeweest? In huiskamers en studentenkamers bleef deze plant jarenlang populair omdat deze zo ontzettend sterk was. Maar nu wordt de Ficus steeds meer om haar robuuste en enigszins stoere uiterlijk gewaardeerd. In elk geval sieren de verschillende soorten van de Ficus vandaag de dag menig huiskamer, horeca en bedrijf. Geen wonder ook want de plant is met zijn velerlei soorten en uiterlijkheden zo enorm veelzijdig dat er voor iedere smaak wel een Ficus te vinden is. Klein, groot, als plant, tak en zelfs als boom. En dan ook nog eens die verschillende soorten, eigenschappen en maten! Goh, ja, en een bijbehorende sierpot zou dan ook wel handig zijn. Weet u het nu al niet meer? Lees snel verder en laat u door ons inspireren! 

Ficus in de echte natuur: historisch plantje

Ficus is de Latijnse naam voor vijg en de botanische naam van een geslacht in de moerbeifamilie (Moraceae). De plant komt al meer dan duizenden jaren voor in warme, tropische gebieden. In de volksmond is de ficus ook wel beter bekend als de vijg / rubberboom / treurvijg / berkvijg / waringin. Het meest typische kenmerk van de Ficus is dat de plant een bloem heeft die niet op een bloem lijkt, maar een schijnvrucht heeft. In deze vrucht zitten heel kleine mannelijke en vrouwelijke bloemdelen die na bevruchting de vijg tonen. Als kamerplant hebben ze deze schijnvruchten veelal nog niet, omdat ze nog niet volwassen zijn. In werkelijkheid worden de planten veel groter en gaan ze met de jaren ook bloeien. De Ficus als plant, een geslacht uit de moerbeifamilie, kent wel 750 verschillende soorten die stuk voor stuk weer anders, maar even prachtig zijn.   

Dit is wat we bieden aan kwalitatieve Ficus kunst

Ok, we zullen eerlijk zijn. Niet alle 750 soorten van de Ficus in het echt zult u bij ons vinden. Maar wel een heleboel! En alles van gegarandeerd de meest exclusieve topkwaliteit.Als marktleider in kwalitatief kunstgras leggen we hier immers dagelijks onze volledige focus op. Zodat u temidden van onze oase aan natuurgetrouw kunstgroen een weloverwogen beslissing over uw kunstplant ficus, tak met ficusblad of ficus kunstboom kunt vinden. Handig is om bij uw zoektocht eerst te bedenken wat u ermee wilt doen en de bijpassende uitvoering te kiezen. Wilt u het als solitaire reus in uw horeca gebruiken, is een kleinere plant in meerdere stuks opgestoken in een lange bak meer uw wens of mag het subtiel onderdeel van een boeket zijn? Uiteraard kunt u in onze algemene zoekbalk op ficus al heel veel resultaten zien, maar met de filters in het linkermenu komt u ook snel bij het gewenste product.   

Dit is er aan Ficus uitvoeringen te vinden:

 • Ficus kunstplant in plastic binnenpot: direct in sierpot te plaatsen

 • Ficus kunsttak: multifunctioneel inzetbaar in boeket, vaas, pot of bak 

 • Ficus kunstboom: Ficus in boomvorm, vanaf 150 m hoogte

En dan nu nog een soort voor uw kunstplant ficus

Het leuke aan de Ficus is, is dat hij zoveel soorten kent. Onze ficussen dus ook! Ok, niet allemaal dan, maar wel heel veel. Maak bijvoorbeeld kennis met Lyrata, Folia en vele, vele meer. Let op de vorm en kleur van de bladeren en de bladtekening, daar zit het verschil meestal in. Zo hebben de Hawaii en Benjamini relatief kleinere bladeren als u deze vergelijkt met de robuuste Elastica en Cyathistipula, terwijl de Longifolia weer lange, smalle bladeren laat zien. Op zoek naar een ficus soort met bont blad? Kijk dan eens bij deze Exotica of de Hawaii. En oh… vergeet vooral de verschillende ficussen op Bonsai Stam zoals de Retusa Bonsai niet. Wat een lust voor het oog deze versteende stukjes leven. We maken eerst een onderscheid tussen ficussen als plant en tak en benoemen daarna de bomen. Ook erg leuk zijn de bolvormen op stam van de verschillende soorten kunstficus. 

Deze soorten kunstplant ficus zijn er bij ons: 

 • Ficus Exotica: heeft vele, relatief kleine en dunne bladeren. In 110 cm hoogte, ook in deluxe versie van 125 cm hoogte, keuze tussen groen en bont blad.   

 • Ficus Cyathistipula: stevige donkergroene bladeren die iets smaller en langer uitlopen. In een deluxe versie van 120 cm hoogte.

 • Ficus Folia: soort met meer stevigheid in de bladeren dan de Exotica, in deluxe versie van 80 cm.

 • Ficus Longifolia: ook wel de parapluplant genoemd omdat de lange, smalle bladeren als een paraplu naar beneden vallen. In een Royal variant van 90 cm hoogte.  

 • Ficus Wianda: Ficussoort op bonsaistam met kleine, ovale bladeren. Kunstversie in schaal van 45 cm hoogte.  

 • Ficus Retusa: Ficussoort met gevlekte bonsaistam en stevige ovale blaadjes. In hoogte van 50 cm in schaal. 

 • Ficus Panda Bonsai: drie vertakkingen met kleine, stevige bladeren op Bonsai stam, in 90 cm hoogte op voet 

 • Ficus Lyrata: ook wel de tabaksplant of Vioolbladplant genoemd, naar de vorm van de bladeren. In een 30, 60 en royale 105 cm hoogte.  

 • Ficus Folia: kunsttak met standaard ficusblad in twee verschillende maten. Zelf te verwerken in een arrangement of boeket.   

Kunstboom ficus: nog grotere krachtpatsers! 

Groot, groter, grootst. Wie gaat voor maximale impact thuis, op zijn werk of waar dan ook, mag de Ficus kunstbomencollectie absoluut niet missen! Maar gaat u voor bont, groen of lichtgroen? Wilt u kleine, fragiele blaadjes of stevige krachtpatsers van bladeren die haast op leer lijken? Zoveel soorten, zoveel keuze! En daarna ook nog eens de gewenste hoogte en uitvoering bepalen….. jeetje, dat wordt lastig kiezen! Want naast de uitstekend scherp geprijsde ‘standaard ficussen’ kunt u ook nog eens kiezen voor de nog rijker uitgeruste deluxe of royal versies. En wat te denken van die aparte vormen wat Ficussoort betreft? Zo is deze Ficus Exotica in bolvorm toch een regelrechte knapperd? Wie afwisseling wil, krijgt afwisseling! Succes verzekerd!      


 • Ficus Benjamini: bekendste en meest verkochte soort. Met afhangende kleine bladeren in 150 cm hoogte. Ook in scherpgeprijsde promodeal van 4 stuks.    

 • Ficus Hawaii: kijkt erg op de benjamini qua bladvorm, maar heeft dan een bont blad. Ook in 150 cm hoogte

 • Ficus Exotica: heeft vele, relatief kleine en dunne bladeren. Soort die bij ons het meest en in de meeste maten aangeboden wordt. In deluxe versie is de Ficus Eexotica verkrijgbaar in bont en groen blad in hoogtes van 150, 180, 210, 290 en zelfs 350 cm hoogte. De groene varianten van 150, 180 en 290 cm zijn er ook in speciale brandvertragende versies.

© 2008-2019 Maxifleur Kunstplanten. All Rights Reserved.