Monstera kunstplant

Wat niet iedereen weet, is dat de Monstera kunstplant al in de jaren tachtig een hippe kamerplant was. Na een aantal jaar in de vergetelheid te zijn geraakt, is -ie gelukkig sinds een aantal jaar herontdekt en weer enorm in trek. De Monstera is heel eenvoudig te herkennen door de nogal opmerkelijke bladeren. Jonge planten hebben hartvormige bladeren en naarmate de plant wat ouder wordt, ontstaan er gaten en sleuven in het blad.  Dit kenmerkende bladpatroon is zelfs zo gewild dat het tegenwoordig op alles wordt gebruikt, u vindt er posters, serviesgoed en beddengoed van. Die populariteit begrijpen we maar al te goed, de Monstera kunstplant is machtig mooi!

Monstera kunst hangplant 80cm - groen
€ 38,50
Monstera Adansonii kunst hangplant 45cm
€ 29,95
Monstera kunstplant 80cm
€ 69,95
Monstera Giant kunstplant - 100cm
€ 156,50
Monstera kunstplant 50cm
€ 29,95
Monstera deluxe kunstplant 75cm
€ 114,95
Monstera Giant deluxe kunstboom - 210 cm
€ 449,95
Monstera kunstblad 45 cm
€ 2,75
Monstera deluxe x5 kunstplant - 180cm
€ 329,95

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Monstera deluxe kunstboom 140cm
€ 214,95
Monstera kunstbladtak 75 cm
€ 9,95
Monstera kunstplant 70cm
€ 42,50
Monstera kunstplant 90cm
€ 57,50
Monstera kunst hangplant 80cm - bont
€ 38,50
Monstera Blad 65cm groen
€ 5,95
Monstera kunstplant 95cm - groen/bont
€ 119,95
Monstera Guirlande kunsthanger-110cm
€ 14,95
Monstera Adonsonii kunstplant 30cm
€ 6,50
Monstera Adonsonii kunstplant 40cm
€ 8,95
Monstera kunstplant 50cm
€ 42,50
Monstera deluxe kunstplant 75cm - FR - brandvertragend
€ 147,50
Monstera kunstplant 110cm - groen/bont
€ 172,50

Bijnamen van de Monstera kunstplant

Hoe komt de Monstera aan de naam Monstera? Hoewel wij het blad prachtig vinden, zou de naam afgeleid zijn van het Latijnse woord ‘Monstrum’ wat verwijst naar de ‘monsterlijke’ bladeren.

De bekendste bijnaam die u vast wel eens gehoord heeft, is toch wel de Gatenplant. Waar die naam vandaan komt, laat zich raden: de speciale vorm van de bladeren, waar naar verloop van tijd gaten in ontstaan. En in het Engels staat de plant bekend onder de naam ‘Swiss cheese plant’, ofwel Zwitsere kaasplant, wat ook weer een link is naar de gatenkaas. De Monstera kunstplant kent daarnaast nog verschillende benamingen, zoals de Deliciosa. Wat eigenlijk een afkorting is van de bekendste Monstera soort, de Monstera Deliciosa.

Waarom heeft een Monstera gaten in het blad?

De reden achter de gaten en sleuven in het blad van de Monstera kunstplant heeft vermoedelijk twee functies. Oorspronkelijk komt de Monstera uit het regenwoud van Midden en Zuid-Amerika (Mexico). Men denkt dat de ongebruikelijke bladvorm de plant beschermt tegen schade bij harde wind en stortbuien in de jungle. Hoe groter het blad, hoe meer kans op schade het loopt en hoe gevoeliger het blad is voor harde regen en wind. Dankzij de gaten is het blad hier minder gevoelig voor.

Een andere mogelijke functie is dat het blad zo groeit, om te voorkomen dat de oppervlakte van het regen compleet afgeschermd is van de zon. Zonder zonlicht kunnen planten niet groeien en doordat het licht door de bladeren van de gatenplant kan schijnen en de bodem bereikt, krijgen ook de lager groeiende planten in het regenwoud, zoals bodembedekkers, de kans om voldoende zonlicht op te vangen om te kunnen groeien.   

Monstera Familie

Leuk om even te noemen, is dat de Monstera tot de aronskelkfamilie (Araceae) behoort, net als de Philodendron. En aan het blad is duidelijk te zien dat deze soorten aan elkaar verwant zijn.

De Monstera kunstplant is oorspronkelijk een epifytische plant. Dat wil zeggen dat de plant in de natuur een klimmer is, die langs de stam van andere bomen in de jungle omhoog groeit en leeft dankzij luchtwortel. De luchtwortels krinkelen om de bomen heen, omdat er in het regenwoud weinig zonlicht langs de bomen schijnt, op deze manier kan de gatenplant toch naar het licht toe klimmen.  

Mogelijke problemen van de Monstera

De populariteit van de gatenplant is niet alleen te danken aan de unieke bladvorm. Een andere reden waarom de plant een graag geziene gast is in veel interieurs is de relatief eenvoudige verzorging. Zo heeft de echte Monstera niet veel water nodig heeft en is hij ook niet gevoelig voor te veel water. Dat maakt ‘m zeer geschikt voor mensen met minder groene vingers. Toch zijn er wel een aantal veelvoorkomende kwaaltjes, die ervoor zorgen dat een Monstera kunstplant de voorkeur verdient boven een echt exemplaar. We zetten ze hieronder voor u op een rij.

·         Vergeling van bladeren: als de plant nogal wat gele bladeren krijgt en ze verwelken, is het mogelijk dat u de plant toch te veel water geeft. Als u zeker weet dat dit niet het geval is, kunnen de vergeelde bladeren betekenen dat de plantengrond wat extra kunstmest nodig heeft.

·         Bladuiteinden en randen worden bruin: lage luchtvochtigheid en droge lucht zijn hier vaak de oorzaak van.

·         Bladeren die geen gaten of sleuven krijgen: dit komt meestal door het ontbreken van voldoende zonlicht, niet genoeg water of niet genoeg kunstmest. 

Voordelen Monstera kunstplant

Waar u bij een echte Monstera vooral wat geduld moet hebben, voor de plant mooi vol in het blad zit en de kenmerkende gaten ontstaan, is uw Monstera kunstplant na aanschaf direct goed.

In de natuur groeit de gatenplant nogal hard en kan de plant uitgroeien tot een behoorlijk formaat, waardoor hij al snel niet meer past in de beoogde plek waar u hem neer had willen zetten. Bij ons kiest u eenvoudig het formaat dat u wenst: 80, 100, 140 of 180 cm, het kan allemaal.

De Monstera Giant is, dankzij het makkelijk hanteerbare formaat, een veel gekochte plant in onze webshop. De diameter en de hoogte zijn beiden zo’n 100 cm. De schitterende donkergroene, kunstzijden bladeren zijn zeer goed nagemaakt, het blad van de Monstera kunstplant heeft hetzelfde glanzende blad, zoals in de natuur het geval is. Dat zorgt ervoor dat de plant er zeer authentiek uitziet. Daarnaast zit de kunstplant Monstera mooi vol in het blad, zijn de bladeren verschillend qua formaat, waardoor de plant zeer volumineus toont.

En niet alleen aan het blad is veel tijd en aandacht besteed om het een zo echt mogelijk uiterlijk te geven, ook de stammen zijn met zorg ontwikkeld. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Monstera deluxe kunstboom 140 cm? Voor deze kunstplant Monstera is er gewerkt met 4 4 robuuste stammen die van echt hout gemaakt zijn. De diameter is circa 95 cm en de hoogte is 140 cm. Ook bij deze deluxe variant zit de kunstplant vol in het blad. Bovendien wisselen de bladeren qua grootte en kleur, zodat de plant er volumineus en echt uitziet.

Heeft u wat meer ruimte in uw huis of op kantoor over, en zou u die lege hoek of loze ruimte graag willen decoreren met wat mooi groen? Dan willen we u graag wijzen op de Monstera Deluxe x5 180 cm kunstplant. Met zijn 180 cm hoogte en diameter van circa 105 cm is deze ‘groene vriendelijke reus’ een blikvanger in elke ruimte. Ook bij deze joekel zijn de 5 stammen gemaakt van echt hout. Daarnaast heeft -ie schitterende donkergroene, kunstzijden bladeren, waardoor de plant een zeer imposant uiterlijk heeft. U kunt er zeker van zijn dat vrijwel niemand door zal hebben dat het hier een Monstera kunstplant betreft. Want, zoals een van onze klanten als review schreef: “Iedereen vraagt mij hoeveel water ik 'm ga geven.”

Monstera kunstplant potgrootte

De Monstera kunstplant heeft van nature een nogal imposante uitstraling. Dat maakt ‘m bijzonder geschikt om zowel in een lage als mooie hoge sierpot te plaatsen.

De plant wordt bij aanschaf standaard in een plastic pot geleverd, zodat u hem daarna gemakkelijk in de door u gewenste pot kunt plaatsen. Heeft u geen geschikte pot om de Monstera kunstplant in te zetten? Geen probleem, de getoonde sierpotten op de productpagina van elke plant zijn tegen meerprijs direct mee te bestellen.

Om de jungle sfeer van de Monstera te versterken, is een sierpot in houtlook zoals de Cemani siervaas serie een aanrader. Deze vazen zijn gemaakt van hard kunststof en zijn vervolgens beplakt met ingelegde stukjes Cemani hout. Het hout van de potten steekt prachtig af met het donkere groen van de glanzende Monstera bladeren.

Wilt u liever een hoge, ronde siervaas? Dan is de Lechuza Rondo wellicht een geschikte optie voor uw Monstera kunstplant. Verkrijgbaar in het rood, zwart, wit, zilver, taupe of antraciet, waardoor er altijd wel een kleur tussen zit, die perfect bij de kleuren en stijl van uw interieur past.

Bijzondere bladeren

Het blad van de gatenplant is behalve functioneel in de natuur, ook uniek en zeer decoratief. De bladeren zijn glanzend, groot en lijken soms wat leerachtig.

Heeft u geen plek in huis om een complete Monstera kunstplant in huis te halen, maar bent u, net als wij, verliefd om de stijl van het blad? Dan hebben we een handige oplossing voor u: de Monstera bladtak 75cm. Deze natuurgetrouwe bladtak wordt vaak gebruikt als losse decoratietak. Het zijden blad heeft exact de authentieke donkergroene kleur zoals in het echt. Bovendien is de bladnerf ook perfect nagemaakt. U steekt ‘m in een mooie vaas en voilà, u hebt een mini blikvanger op tafel. Met dit blad haalt u dus instant die gave, botanische sfeer in huis, zonder dat het u veel ruimte hoeft te kosten. Daarnaast is hij ook goed bruikbaar in combinatie met andere losse snijbloemen en bladtakken om samen een mooi sierboeket te vormen, net wat u wilt. Goed om te weten: vanaf 6 stuks geldt er een extra scherpe voordeelprijs.

Daarnaast vindt u in onze webshop ook het Monstera kunstblad 45 cm . Dit blad wordt veel ingezet als basis in kunstboeketten.

Kiezen voor Maxifleur

Tot slot vertellen we u graag nog iets meer over de geschiedenis van Maxifleur. Wist u dat we een echt familiebedrijf zijn? Ooit begonnen als teler van versbloemen en inmiddels zetten we onze jarenlange ervaring in als solide basis voor onze niet van echt te onderscheiden kunstplant Monstera. Zoals eerder al ter sprake is gekomen, stellen we de hoogste kwaliteitseisen aan onze producten. Om dit te kunnen garanderen aan onze klanten, werken we uitsluitend samen met de beste fabrikanten binnen de kunstplanten branche. Veel planten zijn exclusief voor ons ontworpen en ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een uniek assortiment dat u niet in een willekeurig tuincentrum, bouwmarkt of supermarkt zult tegenkomen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot succesvol importeur, exporteur en leverancier van exclusief en natuurgetrouw kunstgroen aan particuliere en zakelijke klanten. 

experience-center
Experience Center

Bezoek onze Experience center
en laat u verrassen

Lees meer