Alles over kunst varens!

Varen


Van plan een kunst varen te kopen?  De springerige bladeren van de varen vormen een speelse decoratie voor thuis, op kantoor, of in de horeca of retail.

Wij vertellen u hieronder alvast wat over de populaire soorten in ons assortiment, wat u keuze een stuk makkelijker maakt. Dankzij de hoge kwaliteit kunststof, de natuurgetrouwe kleuren en grote hoeveelheid bladeren lijken onze kunst varens levensecht.  

Een deel van ons assortiment wordt inclusief standaard binnenpot geleverd, zodat u de kunst varen na levering alleen nog maar in een bijpassende sierpot hoeft te zetten. Daarnaast kunt u bij ons ook kunstboeketten kopen. Deze varen stekers zet u eenvoudigweg in een plantenbak zet of gebruik ze als bodembedekker

Welke varen is dit?


De varen is een van de oudste plantensoorten ter wereld, er bestaan circa 10.000 soorten van deze prachtige plantensoort. De ene varen is de ander niet en er zal altijd een exemplaar tussen zitten die aan uw wensen voldoet. Het type blad en de kleur kan behoorlijk verschillen, van lichtgroen, zilvergrijs tot donker blauwig groen.

De Asplenium Varen is een van de bekendste varensoorten, de bladeren groeien in de vorm van een rozet.

De bladeren van de Hertshoorn varen  zijn weer compleet anders en lijken wel wat op het gewei van een hert. Het blad heeft een viltlaagje en is erg dik en oogt speels.

Het ragfijne blad van de frisgroene Anthyrium, zoals u hiernaast op de foto ziet staan zorgt weer voor een andere look & feel.  De lange bladeren doen rank en luchtig aan. Dit is qua stijl weer helemaal van nu en zien we regelmatig terug in woon- en tuinbladen. Een mooi voorbeeld van een subtiel groen accent, zonder dat het te druk wordt.

De Alsophillia heeft juist weer een dikke stam. En doet daardoor meer denken aan een kleine palmboom, dan een varen.

Kunst varen voor buiten


Een aantal van de varens die u in de webshop vindt, zijn ook zeer geschikt om buiten neer te zetten. U herkent deze kunst varens voor buiten aan het groene vinkje bij foto. Het gaat in dat geval om een UV-bestendige kunstvaren.De Alsophilla is bijvoorbeeld een geschikte plant om in uw tuin of op het terras neer te zetten.Er is in dit geval een UV-protector in het kunststof blad verwerkt, waardoor de bladeren tot wel 8 jaar lang beschermd zijn tegen verkleuringen.

Ook leuk als hangplant!


Een kunst varen is zeer goed als hangplant te gebruiken. De lange, naar beneden hangende bladeren hebben zo alle plek om mooi wijd uit te staan.                                                                                           

Een hangvaren is ideaal om elke ruimte in een handomdraai te voorzien van groen, zonder dat het te veel plek inneemt.                     

De hangvaren is al een aantal jaar een rage en dat zal het zeker de komende jaren blijven. Het is nét wat anders dan de standaard plant in een pot.                                                                                             

Ze geven ieder interieur een bijzonder sfeertje. En het is niet alleen reuze decoratief. Ook vormen hangvarens de perfecte oplossing, om te voorkomen dat huisdieren of kinderen bij de planten kunnen komen.

 

 

 

Natuurgetrouwe varen bladeren


Onze kunst varens onderscheiden zich van de exemplaren die u in warenhuizen en tuincentra aantreft door de hoge kwaliteit en oog voor detail.

Door de tekening en diversiteit van de kunstbladeren ziet de kunststof hangvarens er heel echt uit.

De dubbel gevederde kunststof Athyrium Varen tak zoals u bijvoorbeeld hiernaast ziet, is perfect gedetailleerd nagemaakt. De vertakte kunststof steel heeft een natuurgetrouwe print. Bovendien hebben de bladeren verschillende afmetingen en zorgt de 3D constructie voor een heel volle uitstraling.

Deze tak is goed in kunstzijden boeketten te gebruiken, maar ook om met meerdere takken in  een sierpot of vaas op te steken.

Bij een aantal soorten wordt die authenticiteit nog eens versterkt doordat we de jonge blaadjes wat lichter van kleur hebben gehouden.

 


Kies direct voor een bijpassende pot


In onze webshop vindt u varens inclusief binnenpot, maar ook losse kunsttakken en stekers.

Een soort die we u graag nog laten zien, is ons Kunst Asparagus arrangement. Hierbij zijn 9 Asparagus kunsttakken bij elkaar in sierpot Beach Natural Weave gestoken.


Deze pot-plant combinatie wordt kant-en-klaar geleverd en past binnen veel woonstijlen.

De bruine touwachtige structuur geeft de pot een urban jungle uitstraling. Maar het arrangement misstaat ook zeker niet in een mediterrane of juist minimalistische stijl.

Bekijk hier de mooiste varens