Kunstmos

Kunstmos is hartstikke hip en populair op dit moment! En wij snappen wel waarom. Geen stukje groen dat zo bijzonder, authentiek en geheel eigen van karakter is. Met zijn grillige groeistructuur is geen enkel plantje vergelijkbaar. Bovendien is ons mos er in vele soorten, maten en  uitvoeringen. Of u nu gaat voor eerlijk aaizacht, of juist iets robuuster, lekker springerig of juist strak. Van mosbollen tot mosboeketten, maar ook takken en mosmatten liggen in velerlei gedaanten op u te wachten. Zo is er zelfs mos dat dankzij onze unieke UV-protector bestand is tegen zonverkleuring. Ideaal voor welke creatieve ingeving dan ook. Laat u uw fantasie de vrije loop of mogen we u nog verder inspireren? Lees dan snel verder!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Mos in het bos? Voor als het echt moet...

Ook zo dol op die kleurrijke herfst in het bos? Vol met inspirerende schatten. Weet u ook nog hoe u dan vroeger een kijkdoos maakte met het mooiste mos als ondergrond? Nou, datzelfde mos heeft ons dusdanig geïnspireerd dat wij er kunstvarianten van hebben gemaakt. Maar wat weten we eigenlijk van het mos zoals het in de echte natuur voorkomt? Nou, door de jaren heen inmiddels heel wat. 

Zo is er zelfs een hele wetenschap die zich met het bestuderen van mossen richt: Bryologie. In deze wetenschap zijn mossen, ook wel bladmossen genoemd, gedefinieerd als kleine, kruidachtige plantjes die solitair of dicht bij elkaar verzameld groeien op rotsen, bodems, stammen of bladeren van bomen. Deze verzamelingen worden kussens of matten genoemd. 

Er zijn heel veel verschillende soorten mossen, maar de meesten zijn groen en hechten zich vast met een soort van wortels die rizoiden genoemd worden. Mossen hebben echter geen echte wortels waarmee ze voedingsstoffen opnemen en ook geen echte bladeren. In Europa is met name het veenmos, dat bekend staat om zijn grote watervasthoudende vermogen, belangrijk geweest bij de vorming van het landschap.      

En dan onze nabootsing….. levensecht kunstmos

Al die verschillende soorten, al die verschillende uitstraling, al die verschillende karakters. Mos is leuk, veelzijdig en hartstikke hip tegenwoordig! Geen wonder dat wij als leverancier van hoogwaardig kunstgroen dit bijzondere plantje ook in een kunstversie wilden aanbieden. Dus gingen we op zoek naar leuke en betaalbare mossen van hoge kwaliteit. Die we vaak bij verschillende aanbieders vonden, maar soms ook gewoon niet. Simpelweg omdat het gewoon slecht geïmiteerd nep mos leek, de kwaliteit ervan niet goed genoeg was of omdat het binnen mum van tijd verkleurde, uit elkaar viel of anderzijds gewoon niet langer meeging. Dus besloten we in enkele kunstmosgevallen dan maar zelf achter de tekentafel te kruipen. Want als marktleider van kwalitatief hoogwaardig kunstgroen staan wij enkel voor een levensechte en zeer gevarieerde hoge kwaliteit die nauwelijks van echt te onderscheiden valt. Waarom zou u tenslotte anders voor een kunstplant kiezen?      

Kunstmos kopen? Dit is wat u bij ons vindt

Mos is leuk en hartstikke veelzijdig! Daarom vindt u bij ons een wel heel gevarieerde en uiteenlopende keuze aan kunst mossen en kunstmosproducten. Zo hebben we allereerst natuurlijk onze verschillende soorten mos op matten, welke u eenvoudig kunt verwerken op bijvoorbeeld een frame, doek of wand. Kiest u hierbij voor een makkelijk te verwerken groene, vlakke mosmat, een voordelige promomosmat of heeft u liever exclusief kunstmos met levendig 3D effect? Oh, en wat te denken van die tot die vergrijsde en tot de verbeelding sprekende IJslandse rendiermosmat? Zo luxe zag u mos waarschijnlijk nog niet eerder. Maar ook hangplanten zijn veel leuker als u ze in een van onze frisse en natuurlijke mospotjes of moshangmanden zal hangen. Heeft u trouwens die enorme mosbol gezien? Dat zal een perfecte basis vormen voor uw verdere creatie! Of gaat u soms liever voor een mosboeket of luxe kunsthouttak met mos? Het kan en mag allemaal met ons uitgebreide assortiment, dus doe uw ogen dicht en droom lekker verder. 

Uitvoeringen van ons kunst mos

  • - Kunstmos matten: matten met verschillende soorten mos in verschillende afmetingen. Te gebruiken als ondergrond van een plantenbak of met meerderen opgespannen op een frame als afscheiding of als groene wand.  Ook in een speciale UV-versie voor buiten. 

  • - Kunstmos bol en bolcreaties: Kunstmos bol van 16 cm doorsnede, los te verkrijgen als basis voor een eigen creatie of als compleet arrangement met door ons uitgekozen hangplanten zoals Scindapsus, Eucalyptus, Asparagus, Senecio pearl, verschillende soorten van de Rhipsalis, Dischidia en Tillandsia.

  • - Hangmand van mos: mos potje met hanger van touw van 13 cm doorsnede en moshangmandjes van 10 en 15 cm doorsnede. Een natuurlijke ‘hanging basket’ waarin u uw hangplanten kunt opsteken.   

  • - Mosbol van 16 cm doorsnede. Te gebruiken als basis voor een creatief arrangement waarin u verschillende planten, takken of boeketten kunt opsteken. 

  • - Kunstmos boeket: een boeket van 20 cm inclusief steker, te verwerken in een eigen arrangement. 

  • - Kunst houttak met mos: prachtige kunsttak van hout van ongeveer 40 cm lengte bedekt met laagje mos. Te verwerken in boeketten.     

Soorten kunstmos bij Maxifleur

Zoveel soorten, zoveel uitstralingen en dat geldt ook voor de mossen die wij in ons assortiment aanbieden. Het mos dat wij aanbieden, kunt u dan ook in verschillende gedaantes tegenkomen. Zo is de standaard mosmat van 100 x 100 cm voorzien van een zachte onderlaag bedekt met een laag mos zoals wij het vanuit het bos kennen: vlak en groen met hier en daar wat gelige plekken. Deze mat ziet er met de realistische zwarte ‘aardse’ onderlaag net uit alsof u ‘m hebt meegenomen uit het bos. Deze mat is bij uitstek geschikt om als onderlaag in een arrangement of bak te plaatsen. Dan hebben we ook een aantal typen mosmatten die zich kenmerken door hun springerige en daardoor levendige uiterlijk waardoor ze zich uitstekend lenen als basis voor een groene wand. de meest luxe en levendige mat in deze klasse is de Honey mosmat, die er ook als UV-versie is. Maar heeft u hele grote oppervlakten te beslaan, dan kunt u ook kiezen voor de voordelige UV-bestendige promomosmat van 50 x 50 cm. Mag het nog specialer allemaal? Dan is ons rendiermos ook te leuk om te laten liggen. Ziet u die vergrijsde geweitjes in deze sprookjesachtige rendiermosmat?             

Gebruik van mos op matten 

Mos is zo ontzettend veelzijdig! En dankzij het neutrale uiterlijk de perfecte basis voor uw creatieve arrangementen. Daarom vinden wij ons kunstmos op matten zo ontzettend geweldig.   Doordat de meeste matten aan elkaar te koppelen zijn, is dit kunstmos snel, makkelijk en praktisch in het gebruik dus handig voor het beslaan van grote oppervlaktes. Zo kunt u er een metershoge of ellenlang groene wand van maken, maar het opgespannen op een frame bijvoorbeeld ook als afscheiding inzetten. Denkt u zich eens hoe leuk zoiets zou staan als sfeervolle en natuurlijke kunsthaag tussen twee ruimtes, op terrassen, tussen bureau’s of op balkons. De afmeting van het raamwerk waarop het klikbare mos gestoken is, meet 25 x 25 cm of 50 x 50. Stel dat u kiest voor de kleinere matten, dan heeft u dus 16 matten nodig voor 1 vierkante meter. De grote mosmat van 100 x 100 cm is ook als groene wand te verwerken, maar is niet aan elkaar te koppelen. Deze mat heeft een zachte onderlaag waar u eenvoudig andere planten in kunt steken. 

Ook mos voor buiten

Halen we het mos uit het bos van buiten en bieden we het aan voor enkel en alleen binnen…. Nee, dat wilden we dus niet. Want dat zou betekenen dat we toegeven aan het feit dat normale kunstplanten zonder behandeling binnen mum van tijd zouden verkleuren in de zon. En dat zou weer betekenen dat niemand zo’n leuke groene wand, metershoge moshaag of sfeervolle mosafscheiding op een zonnig plekje zou mogen plaatsen. Tja, toch jammer aangezien zo’n groene wand doorgaans luttele meters beslaat en de zon dus altijd wel ergens een leuk plekje ontdekt. Daarom hebben wij gezocht en gezocht naar het ideale product dat zonbestendig was. Wat bleek? Het was er niet! Dus besloten we zelf maar aan het experimenten te slaan. En nu, eindelijk na jaren en jaren ontwikkelen, uitproberen en weer bijschaven, hebben wij het ideale product. met onze unieke UV-protector geven we zelfs de garantie dat uw product 8 jaar lang niet door de zon verkleurt. Let er dan wel op dat het product het speciale UV-proof logo heeft, zoals bij deze mat.  

Kunst mos kopen? Natuurlijk bij ons! 

Het is maar waar u voor kiest… Wilt u goedkoop uit zijn en maakt de uitstraling u niet zoveel uit, dan kunt u best ergens bij een bouwmarkt of goedkope woonwinkel goedkoop nep mos kopen. Maar wij vinden dat een stukje kunstgroen iets moet toevoegen en dus minstens zo kwalitatief en natuurgetrouw nagemaakt zou moeten zijn als hun origineel. Daarom vindt u bij ons enkel hoogwaardige kunstplanten, takken en bomen en kunt u bij ons enkel kwalitatief kunstmos kopen. Producten die we pas na zorgvuldig uitproberen en selecteren in ons assortiment hebben opgenomen of soms zelfs zelf hebben ontworpen. Een deel van ons assortiment is dus ook exclusief voor ons gemaakt en daar zijn we als jarenlang familiebedrijf en marktleider in hoogwaardig groen erg trots op. Zo zijn we met vier webshops in verschillende landen niet alleen succesvol importeur, maar ook leverancier van een gevarieerd assortiment aan kunstproducten aan particuliere en zakelijke klanten. Uw groene moswand of sfeervolle mosmuur door ons laten vormgeven, kan overigens ook. Onze afdeling projectbeplanting denkt graag met u mee!     

experience-center
Experience Center

Bezoek onze Experience center
en laat u verrassen

Lees meer