De mooiste kunstplanten voor de

Badkamer

Welke kunstplanten in uw badkamer?

Uzelf even lekker verzorgen, genieten en tot rust komen in uw eigen badkamer is een heerlijke privilege. En dat genieten lukt nog beter met de juiste kunstplanten badkamer. Maar voor welke soorten kiest u dan en waar gaat u die plaatsen? Wij zochten het voor u uit!

Badkamer 1 Badkamer 1

Groene oase

Voordat u met zoeken begint…… bezint! Want niet iedere soort zal geschikt zijn voor uw badkamer. Omdat deze ruimte bij uitstek gebruikt wordt om tot rust te komen en te verzorgen, is het belangrijk om niet voor al te veel afleiding te zorgen. Tenzij u een enorme badkamer heeft die verder qua kleurstelling en patronen ingetogen en rustig is, is het beter om te kiezen voor planten met dezelfde soort uitstraling.

Heeft u een fijne badkamer met licht sanitair, meubels en tegelwerk in natuurlijke kleuren? Dan kunt u gerust een verzameling bloeiende planten kiezen. Zo zou een verzameling orchideeën en rozen op stam het heel erg goed doen in een romantische badkamer. En wat te denken van onze luxe uitvoering Medinella? Dat donkergroene blad en die roze bloemen….. wat zullen ze mooi afsteken tegen uw witte sanitair!

Heeft u iets minder ruimte, meer drukte qua meubilair of een meer uitgesproken design in uw badkamer? Kies dan alleen voor groenblijvers uit dezelfde familiesoort om uw eigen groene oase te creëren. Zo is Bamboe in de Japanse cultuur onlosmakelijk verbonden met waterlen dus erg toepasselijk. Maar palmen of andere exoten met een contrasterend donkergroen blad combineren uitstekend. Dus doe eventjes uw ogen dicht en droom weg naar verre oorden. En…. voelt u zich al Zen?

Zet neer die kunstplant! Waar? Daar!

Jaaaaa, dan heeft u eindelijk met veel zorg en tijd de juiste planten voor uw badkamer gevonden, maar dan bent u er nog niet. Want waar gaat u ze plaatsen? Poeh, daar had u nog niet over nagedacht. Tenzij u beschikt over een haarfijn ruimtelijk inzicht is het wellicht een handige tip om uw ideeën en plan(t)(n)en uit te tekenen in de ruimte die u heeft. Net zoals u vroeger deed met de bouwtekeningen van uw huis bijvoorbeeld. Wat staat waar en eventueel ook nog in welke combinatie, maten, kleuren en stijl? U kunt er zelfs een moodboard van maken als u wilt.

Heeft u de ruimte in uw badkamer, dan is het wel zo mooi om uw toilet uit het zicht te onttrekken. Zo kunt u de eerder uitgekozen bamboe natuurlijk ook als sfeervolle afscheiding inzetten. Maar wat dacht u van dit Pennisetum pluimgras dat u met meerdere stuks in een lange bak tussen uw bad en toilet kunt zetten? Heerlijk toch dat u vanuit uw bad nu tegen die wuivende pluimen aankijkt in plaats van uw saaie sanitair?

Badkamer 2 Badkamer 2
Badkamer 3 Badkamer 3

Staan of hangen?

Heeft u een brede en hoge badkamer waarbij de doorloop vrij ruim is, denk dan eens aan het plaatsen van een geweldige blikvanger uit ons deluxe assortiment. Door deze op een mooie zuil of hoge sierpot in het midden neer te zetten kunt u hier vanaf alle kanten op uitkijken. Heel mooi en bijzonder zijn bijvoorbeeld onze Bonsais, zoals deze Olijf Bonsai. Zo’n uniek kunstwerkje trekt toch de aandacht van iedereen?

Iets minder ruimte, maar wel de behoefte aan groen? Gewoon doen! Hangen kost immers geen millimeter vloerruimte, dus zoek het hogerop! Waar? Tja, dat kan overal waar u de ruimte heeft. Maar misschien mooi om een serie hangers langs het toilet te plaatsen, zodat u vanuit de resterende ruimte tenminste nog een inspirerend uitzicht heeft. Ga daarbij bij voorkeur voor hangplanten met een fris donkergroen blad om het mooi af te laten steken bij uw lichte sanitair. Hangtuin klaar? Genieten maar!

Badkamer toppers!

Speciaal voor u geselecteerd

De juiste presentatie begint bij de verpakking

Uw kunstplanten badkamer gevonden? Dan is het wel zo mooi als u deze in een bijpassende sierpot, bak, zuil of schaal presenteert. De opties zijn daarbij legio dus zoek goed en laat u volop inspireren!

Ook hierbij kan een moodboard uitkomst bieden. Blader door onze collectie plantenbakken, kijk onder de producten naar onze suggesties of aan de linkerkant of er voorbeelden van plant-/potcombinaties zijn gemaakt.

Weet u het dan nog niet? Dan inspireren wij u graag nog eventjes meer op onze Instagram of virtuele showroom. Gaat u met ons mee?