De mooiste kunstplanten voor op het

Balkon

Welke kunstplant gaat uw balkon gezellig vergroenen?

Kunstplanten op uw balkon brengen groene gezelligheid zonder zorgen. Maar welke kunstplant gaat u nu eens waar zetten? Of kiest u voor hangen? Enne… doet u er bloemetjes bij of houdt u het liever groen? We geven u enkele tips ter inspiratie!

Balkon 1 Balkon 1

De plek voor uw kunstplanten balkon

Maar dan de uitdaging: een redelijk klein balkon waar het overgrote deel van de mensen over beschikt. Tja, wie maar enkele vierkante meters balkonruimte heeft, moet slim nadenken en de meters optimaal benutten. Dus wat wordt het? Juist, de hoogte in!

Zoek dus enkele mooie hangplanten uit en hang ze aan uw muren, een decoratieve houten ladder, langs de balkondeur of over de balustrade van uw balkon. Ook leuk? Zet een hoge stelling neer met enkele kleinere kunstplanten, zoals stoere succulenten of een verzameling keukenkruiden.

Privacy nodig? Ga voor een kunsthaag balkon!

Zo, dat is eventjes lekker. De zon schijnt uitbundig, dus u wilt lekker gaan zonnen op uw balkon. Maar dan realiseert u zich dat u daar wel heel erg in het zicht ligt en u vrijwel geen privacy heeft. Dan maar weer naar binnen? Welnee, dat is ook weer niet nodig als u simpelweg zorgt voor wat privacy.

Een manier om dat te doen, is door een kunsthaag op uw balkon te maken. Deze afscheiding zorgt er in elk geval voor dat de buren niet op uw balkon kunnen kijken. Een mooie lage bak vol bamboe of siergrassen staat bijvoorbeeld heel mooi. En wat te denken van deze bijzondere kunsthaag balkon Schefflera?

Maar ook uw balustrade geeft behoorlijk wat doorkijk. De oplossing? Zorg voor maximale privacy door uw balustrade af te dekken met matten van mos, buxussen, hedera, grassen of coniferen. Wat een geweldig gezicht die groene balustrade. Of steekt er ook nog wat vrolijk gekleurde bloeiers in?

Balkon 2 Balkon 2
Balkon 3 Balkon 3

Maar let wel: UV-proof

Tja, op uw balkon zit u natuurlijk graag in het zonnetje, dus uw planten doorgaans ook. Maar dat valt even tegen. Groen gemaakt van kunststof dat niet behandeld is, verkleurt namelijk binnen mum van tijd in de zon. En dat zou toch jammer zijn van al die moeite! Dus dan maar geen kunstplanten op het balkon?

Nee, dat stuitte ons zo tegen de borst dat wij de afgelopen jaren flink hebben gezocht naar en geïnvesteerd hebben in een unieke ultraviolet licht protector. En dat is gelukt! Door de volkunststofdelen van onze producten met deze protector te behandelen, zijn ze 8 jaar lang gegarandeerd vrij van verkleuring in de zon.

Dus zet, hang en leg maar neer die kunstplanten op uw balkon. U hoeft enkel maar op het UV colour protected logo te letten en onder het assortiment buitenplanten naar de zonbestendige planten te kijken. Of u moet uw zorgvuldig gekozen kunstgroen ergens onder een schaduwrijk afdak of donker hoekje willen zetten?

Balkon toppers!

Speciaal voor u geselecteerd

De finishing touch: bijpassende pot of bak

Yes, de mooiste kunstplanten, boeketten, takken, hangers of bomen gevonden? Meenemen en neerzetten maar! Of vergeten we dan nog iets? Jazeker, want wat is uw mooie kunstgroen zonder een bijpassende presentatie? Natuurlijk kunt u daarvoor elke willekeurige bak uit uw schuur pakken, maar om wat meer sfeer en harmonie in het geheel te krijgen, kunt u de pot ook op de plant afstemmen. Maak desnoods een moodboard met sferen, kleuren en stijlen vooraf en ga op zoek naar inspiratie.

Hoe u dat doet? Hiervoor kunt u door onze uitgebreide collectie luxe en kunststof sierpotten bladeren of op de productpagina zelf kijken. Hier staan onderop en soms ook aan de linkerkant enkele suggesties of afbeeldingen van de producten met een pot. Liever eerst wat voorbeelden van eerder geplaatste projecten of foto’s van klanten zien? Laat dan vooral onze Instagram pagina niet aan uw waakzame oog voorbijgaan. Nog niet genoeg geïnspireerd? Loop dan maar eens een rondje door onze virtuele showroom. Wedden dat u hierna te veel ideeën heeft?