De mooiste kunstplanten voor uw winkel

Etalage

Welke kunstplant mag uw etalage sieren?

De etalage van uw winkel of bedrijf is doorgaans de eerste kennismaking met uw klanten, gasten of andere bezoekers. Reden te meer om hier een groene blikvanger van te maken! groen stelt tenslotte gerust en stelt uw gasten op hun gemak. Maar welke kunstplanten zet u nu waar in uw etalage?

Etalage 1 Etalage 1

Kunstplanten etalage: meer of minder?

U heeft een winkel of ander soort bedrijf en heeft het geluk dat u over een grote etalage beschikt. Bij uitstek de aangewezen plek om prachtige kunstplanten in te verwerken. Dus gaat u enthousiast aan de slag en voor u het weet is uw etalage veranderd in een schreeuwende, vloekende en totaal niet bij elkaar passende jungle die uw gasten eerder afschrikt dan aantrekt. Dat is nu jammer, want het kan makkelijk anders!

Tenzij u natuurlijk een tropische dierenwinkel of en extravagante kunstenaar bent die een dito uitstraling best kan hebben, is het wellicht verstandig eerst een plan van aanpak te maken en uw planten met zorg te kiezen. Zo zorgt u ervoor dat u uw wensen, smaken en stijlen harmonieus op elkaar afstemt. Met een moodboard kunt u uw ideeën verzamelen, kleurencombinaties maken en andere invloeden, smaken, uw huisstijl en voorkeuren bij elkaar brengen.

Maar welke kunstplanten in mijn etalage dan?

Toch geldt voor een etalage dat u best mag uitpakken. Het is immers bedoeld om de aandacht van uw bezoekers te trekken en ze uit te nodigen bij u te komen winkelen. Investeer daarom liever in een krachtige presentatie van hoogwaardig afgewerkte, levensechte en bijzondere planten en bomen dan in een verzameling goedkope en niet bij elkaar passende planten. Bedenk ook dat uw etalage de eerste presentatie van uzelf naar uw klanten zal zijn. Wat wilt u daarmee uitstralen? Wat wilt u bereiken?

Wilt u ze verrassen op iets totaal onverwachts? Kies dan ook voor niet alledaagse kunstbomen zoals deze Ginseng Bonsai of Olijfboom en bedek de voeten met een laag boomschors. Door het opbouw op echte houten stammen is het net alsof ze echt in uw etalage groeien. Heeft u een krachtig bedrijf met een stoere uitstraling, dan komen robuuste cactussen en succulenten beter tot hun recht. Deze kunnen overigens prima met elkaar gecombineerd worden voor de nodige spanning.

Wilt u creativiteit of een wat zachtere sfeer uitstralen, dan zijn kleurrijke, bloeiende kunstbomen en planten ook een hele goede keuze. Mag het wat uitbundiger en extravaganter, kies dan voor vrolijke en meer uitheemse soorten, zoals bijvoorbeeld deze Oleander of deze paars gekleurde Wisteria. Wilt u wat romantiek of vrouwelijkheid uitstralen, dan zijn planten en bomen in zachte pasteltinten bij uitstek geschikt. Wat zal een verzameling van deze prachtige bloesems uw etalage dan sfeervol versieren zeg!

Etalage 2 Etalage 2
Etalage 3 Etalage 3

Te kleine etalage? Dan ook kunstplanten!

Wie overigens nauwelijks meters of helemaal geen etalage heeft en dus geen plek om grote kunstbomen of kunstplanten te presenteren…… niet getreurd! Ook dan is uw etalage moeiteloos om te toveren tot een groene oase! Hoe? Door uw meters slim te gebruiken en te gaan hangen! Dus bekijk uw etalage nog maar eens goed en meet op hoeveel ruimte u heeft. Misschien heeft u net genoeg ruimte om een frame op te hangen zodat u een groene wand kunt maken. Met inspirerende plantjes erin kunnen uw bezoekers naar hartenlust staren. Ziet u ze al ontspannen?

Maar ook het plafond kan uitkomst bieden voor wie geen overdadig grote etalage heeft. Ga lekker de hoogte in en hang op die planten. Simpeler dan dat gaat het niet worden! Kies uit verschillende mooie, groenblijvende kunsthangplanten met een bijzonder blad als u de sfeer rustig wilt houden maar toch wilt opvallen. Ga voor kleurrijke bloeiende hangers als u meer effect wilt. Iets er tussenin of op zoek naar iets anders? Helemaal van nu zijn de cactussen en vetplanten in hangvorm. Kijk deze Senecio Pearl hangplant maar eens….. wat geweldig zou deze in uw etalage hangen!

Etalage toppers!

Speciaal voor u geselecteerd

Kunstplanten etalage en pot? In de mix

Uw groene presentatie voor uw etalage gevonden, maar nu nog op zoek naar de finishing touch? Ook bijpassende sierpotten, bakken en hangers zijn belangrijk! Daarom hebben we speciaal voor u een zorgvuldig uitgekozen assortiment kunststof en luxe plantenbakken in meerdere maten, stijlen, afwerkingen en prijsklassen.

Zo is het alleen nog maar een kwestie van de juiste pot aanklikken om de plant en sierpot in uw winkelwagen te zetten.

Op de productpagina’s vindt u onderop vaak onze suggesties voor bijpassende producten en ook op onze instagram kunt u ideeën opdoen. Liever een live ontmoeting met uw beoogde keuzes? U bent van harte welkom in onze (virtuele) showroom!