De mooiste kunstplanten voor uw

Kantine

Welke kunstplant mag uw kantine versieren?

Kunstplanten in de kantine zien we vandaag de dag steeds vaker in bedrijfsomgevingen. En waarom ook niet? Ze zorgen voor sfeer, ontspanning en inspiratie, ze stellen uw medewerkers en gasten op hun gemak en ze scheiden de verschillende ruimtes met elkaar. Maar welke kunstplant zet u nu waar in en hoe? We zullen alvast een voorzet geven.

Kantine 1 Kantine 1

Welke kunstplanten waar in uw kantine?

Voordat u lukraak met planten plaatsen begint…. bezint! Want natuurlijk is het erg verleidelijk om uw kantine simpelweg vol te zetten met al uw lievelingsplanten, bloemen en bomen. Maar dan neemt u wel het risico dat er geen enkele lijn in zit en de bonte kakofonie aan kunstgroen niet op elkaar afgestemd is. Dus onze tip? Maak een plan vooraf. Meet alle maten op, teken de bestaande tafels en stoelen en andere meubels erin en verwerk daar ook de kleuren van de muren, huisstijl, interieurstijl, uw persoonlijke voorkeuren en andere invloeden in. Hoe completer, hoe beter! Daarna kunt u gaan spelen met uw favoriete kunstplanten!

Wat wilt u precies uitstralen en wat moeten de planten gaan doen voor de ruimte? Wilt u uw gasten trakteren op een overdadige kleurrijke urban jungle, uw medewerkers een traditioneel bos insturen tijdens hun lunchpauze of uw gasten imponeren met een subtiel, modern groen kunstwerk? Heeft u de gewenste stijl en uitwerking eenmaal bepaald, dan kunt u eindelijk met uitzoeken beginnen. Zorg ervoor dat u zich aan uw plan houdt en dat alle planten qua uitstraling en kleur op elkaar afgestemd zijn. Kies bijvoorbeeld voor klassieke planten zoals Ficussen, Dracaena's, Anthuriums en Calathea’s en voor moderne krachtpatsers zoals succulenten en cactussen.

Staren of Storen? Let op de ruimte!

Heeft u een beperkte oppervlakte in uw kantine, dan is het goed na te denken over de beschikbare meters. Door de hoogte in te gaan en een hangende tuin te creëren bijvoorbeeld. Zo verliest u immers geen meters aan vloerruimte en zorgt u toch voor de nodige spanning doordat u de ruimte groen en inspirerend breekt. Voor iedere smaak en interieurstijl is er wel een leuke en passende hangplant te vinden. En van sommige succulenten hebben we zelfs complete kunstwerken gemaakt, zoals deze Monstera mosbol met hangliaan. Wedden dat menigeen hier bewonderend naar zal blijven staren in zijn pauze?

Heeft u een grote kantine, dan heeft u ook meer mogelijkheden. Maar dat zegt niet dat het makkelijker is! Ook hier is een plan maken vooraf een verstandig idee. Heeft u verschillende ruimtes of functies in de gehele kantine? Dan kunt u deze visueel opdelen door een groene afscheiding te gebruiken. Dit kan in de vorm van een verticale tuin als het wat speelser en informeler mag zijn. Wilt u een bepaalde groep meer privacy geven? Dan is een goed gevulde afscheiding vanaf de grond een beter idee. Creëer deze bijvoorbeeld door bamboe in een lange bak te plaatsen of door een kant-en-klare kunsthaag neer te zetten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze overal bijpassende Buxus kunsthaag.

kantine banner 2 kantine banner 2
kantine 3 kantine 3

Ook leuk: daar die kunstplanten kantine

Vrijwel iedere kantine heeft wel iets van een keuken of een pantry. Hoe leuk is het om daar ook iets mee te doen en deze vaak inspiratieloze praktische ruimte om te toveren tot iets leuks? Zo is een verzameling leuke hangplanten boven de counter natuurlijk een heel leuk idee.

Maar wat dacht u van een verzameling losse potten met nauwelijks van echt te onderscheiden keukenkruiden? Zo kunt u in ons assortiment onder meer takken en boeketten van munt, dille, laurier, eucalyptus en ginkgo vinden. Of wat dacht u van een hoge, smalle bak gevuld met enkele soorten delicaat nagemaakte Sanseveria bij het toiletgedeelte? Wat een ander gezicht, die inspirerende afscheiding met de rest van de kantine! Voelt u de sfeer verbeteren?

Kantine toppers!

Speciaal voor u geselecteerd

Pak die pot en pas die plant! De grande finale...

Natuurlijk gaat u uw zorgvuldig uitgekozen kunstplanten daar niet in hun eentje laten staan. Welnee, daar zoekt u nog een passende presentatie en verpakking voor! Ook hier is het zaak alles goed op elkaar af te stemmen. Een paarse clematis kunsthaag in een rode sierpot? Prima als u uw gasten wil overtuigen van uw creatieve talent, maar als u die deal met dat behoudende bedrijf wil sluiten wellicht een minder goed idee. Wat de pot betreft is less echt more, dus houd het subtiel. Zo speelt u met potten en bakken gemaakt van natuurlijke materialen altijd op veilig.

Heeft u nog geen idee en kunt u wel wat inspiratie gebruiken? U bent van harte welkom in onze (virtuele) showroom! Bij de meeste producten laten we onderaan of links in het menu enkele suggesties van bijpassende potten en soms ook mogelijke plant-/pot combinaties zien. Of maak uw eigen, persoonlijke combinatie met onze pot-/plant configurator. Op onze instagram kunt u eerder gerealiseerde projecten bij anderen en de uitwerking hiervan zien. Of laat het geheel aan onze specialisten over en vraag een offerte voor interieurbeplanting aan. Met deze projectbeplanting nemen wij het gehele project uit uw handen.