De mooiste kunstplanten voor de

Slaapkamer

Welke kunstplant mag met u mee naar bed?

Kunstplanten in uw slaapkamer? Jaaaa, zo creëert u een slaapkamer om bij weg te dromen, dus kom maar op met die groene verrassingen en zet maar vol. Of toch niet? Want juist in de slaapkamer geldt dat less echt more is, dus zoek uw plant met zorg!

Slaapkamer 1 Slaapkamer 1

in de juiste stijl

Een slaapkamer om bij weg te dromen? Dan is het wel zo leuk om voor een exotische en uitheemse plant te kiezen. Deze tropische verrassing zal u vast geregeld doen wegmijmeren naar hagelwitte stranden en azuurblauwe zeeën. Zo zien we geregeld palmen, bamboe en bananenbomen in de slaapkamer.

Ook leuk zijn verschillende stoere succulenten die u in een verzameling bij elkaar zet. Eenmaal voor een soort gekozen, blijf er dan ook bij. De sfeer blijft daardoor rustig. Wegdromen leuk, maar er moet tenslotte ook nog geslapen worden!

Maar welke plant past nu bij welke uw stijl? Dat is weer afhankelijk van wat u ermee wilt doen. Wilt u spanning in u verder oh zo rustige landelijke slaapkamer? Kies dan voor een totaal anders ogende kamerplant, zoals de grillige Olijf. het grote contrast zorgt voor een interessante dynamiek in uw slaapkamer. Wilt u juist harmonie in uw romantische interieur, dan zullen de Hortensia’s op echte houten voet een waardevolle aanvulling zijn. Duizelt het u nu al? Door vooraf een moodboard te maken, kunt u spelen met sferen, kleuren en stijlen.

Welke kunstplanten waar?

Omdat er in een slaapkamer vooral geslapen wordt, is het slim uw plantenverzameling ietwat in toom te houden. Meerdere planten rond het bed kan prima, maar kies dan voor een niet al te veel aanwezig stelletje met een soortgelijke uitstraling. Varens doen het bijvoorbeeld altijd goed en zorgen ondanks hun bijzondere bladvorm toch voor rust en weinig afleiding. Neerzetten kan, maar waarom ze niet eens breed uit laten hangen, zoals met dit fantastische hangvaren arrangement? Zo kunt u ze natuurlijk ook als hangplanten bij het voeteneinde ophangen en zo uw eigen groene uitzicht creëren. Wedden dat u ‘s morgens ineens heel anders wakker wordt?

En als u dan toch met uw verticale tuin bezig bent, dan kunt u deze eventueel afwisselen met andere kanjers uit ons hangplanten assortiment. Zo kunt u kiezen voor een van de kant-en-klare hangarrangementen, zoals deze Eucalyptusbol of zelf spelen met mospotjes of mosbollen en daar boeketten, hangers of takken in opsteken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een stoere verzameling hangcactussen? Ja, ze bestaan echt! Kijk maar eens naar de tig verschillende soorten van de Rhipsalis. Door alleen al deze verschillende soorten met ieder een andere bladvorm te combineren, creëert u een afwisselend maar ook harmonieus geheel

Slaapkamer 2 Slaapkamer 2
Slaapkamer 3 Slaapkamer 3

Klein? Groots met kunstplanten wand

Heeft u een kleine slaapkamer en haast geen plek om planten neer te zetten? Ga dan eens hangen! Zo kunt u zoals eerder gezegd een verticale tuin met hangers creëren, maar wat dacht u van een inspirerende groene muur aan de wand? Uit meerdere onderzoeken is immers gebleken dat groen bewezen rustgevend werkt, ook al is het kunstgroen. Dus hup uw bed in en lekker staren naar die muur. Uw vaak overwerkte geest zal er prima van tot rust komen. Voelt u zich al Zen?

Kies bij uw groene plantenwand met kunstplanten woonkamer ook weer voor rust. Zorg voor een stevige en neutrale basis zoals met dit egaal gekleurde maar wel in hoogte verspringende rendiermos. Zodra u de mosmatten op een stevig frame gespannen heeft, dan kunt u aan de slag met de verdere verfijning. Kies in de slaapkamer liever niet voor bloeiende planten omdat dit voor veel afleiding zorgt, maar voor zoiets als dit Caladium boeket. Combineer meerdere soorten kunstplantboeketten met eenzelfde soort uitstraling voor een harmonieus geheel.

Slaapkamer toppers!

Speciaal voor u geselecteerd

Plantje….potje…..Combineren maar!

Hè, dat is fijn, u heeft eindelijk dé perfecte kunstplanten slaapkamer gevonden. Inpakken en wegwezen dan maar, toch? Maar wacht eventjes, vergeet u niet iets? Het zou toch jammer zijn als u straks thuiskomt en u heeft nog geen passende verpakking voor uw nieuwe liefde. Natuurlijk gaat het altijd om de inhoud, maar in dit geval telt de buitenkant ook mee! Het staat toch veel mooier als u uw geliefde plant in een bijpassende sierpot presenteert? Nou dan!.

Ga er eens lekker op uit in ons uitgebreide aanbod aan kunststof en luxe sierpotten, schalen en bakken en laat u lekker inspireren. Benieuwd naar welke potten goed combineren bij uw plant? Onder ieder product ziet u onze suggestie en aan de linkerkant soms ook enkele plant-potcombinaties. Weet u het daarna nog niet? Dan inspireren wij u graag verder op onze instagram of inspiratiepagina. Maar pas op: dit kan erg enthousiasmerend werken.