De mooiste kunstplanten voor uw

Vergaderruimte

Welke kunstplant mag met u mee vergaderen?

Vergaderen is een stuk leuker, minder saai en inspirerender tussen aantrekkelijk groen. Dus zet maar vol die vergaderruimte, maar kies uw kunstplanten vooral met zorg. Te veel afleiding is ook weer niet goed. Er moet tenslotte wel gewoon vergaderd worden.

vergaderruimte 1 vergaderruimte 1

Bewezen effectief!

Die ellenlange besprekingen, dat urenlange vergaderen… kan dat nu leuker, aantrekkelijker en meer inspirerend? Jazeker, dat kan zeker als u kiest voor de juiste kunstplanten. Daarnaast is het ook nog eens heel erg effectief, want uit meerdere onderzoeken blijkt dat (kunst)groen een positief effect heeft op de productiviteit van uw medewerkers. Bovendien draagt groen bij aan een ontspannen gevoel, wat het vergaderen sowieso al leuker maakt!

Dus alle vierkante meters gebruiken om planten op te zetten? Dat is nu ook weer niet de bedoeling. Uw nieuwe potentiële klant niet in de ogen kunnen kijken omdat hij zich schuilhoudt achter een bosje bamboe is doorgaans niet heel effectief bij de onderhandelingen. Uw medewerkers gescheiden en in een complete verzameling kleurrijke afleiding laten debatteren over de nieuwste productieregels hoogstwaarschijnlijk ook niet.

Harmonie voor uw vergader kunstgroen

Maar wat dan wel? Rust, ritme en regelmaat! Dus kies vooral kunstige planten, bloemen en bomen die eenzelfde soort uitstraling, thema of kleur hebben en laat dit op meerdere plekken terug te komen. Uiteraard kunt u variëren met verschillende maten, maar belangrijk is dat de basis een harmonieus en bij uw identiteit passend geheel vormt. Liever een Japans Zen-thema met acers, deze Ginkgo Bonsai boom en bamboe dan een gekleurde kakofonie aan bloeiers.

Daarnaast is het altijd handig om na te denken over het gewenste effect. Rust en ontspanning tijdens het vergaderen? Wedden dat een serie wuivende tropische palmen u en uw gasten meteen in de juiste sfeer brengen? uw medewerkers juist inspireren en out of the box laten brainstormen met elkaar? Dan kan een stukje inspiratie in de vorm van een vrolijke bloeier prima. Zorg dan wel voor een wat grotere blikvanger in plaats van meerdere kleintjes voor het bewaken van de rust.

vergaderruimte banner 2 vergaderruimte banner 2
vergaderruimte 3 vergaderruimte 3

Welke kunstplanten vergaderruimte waar?

Tja, en dan nu de keuze voor de soort kunstplanten. Dat is ook een kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk. Maar helemaal van nu is bijvoorbeeld de trend van succulenten die u met meerderen opgestoken in een grote schaal op tafel kunt zetten. Bent u iets minder van de trends en meer van de tradities? Ficussen, Lyrata’s of Sanseveria's in de hoek van de ruimte en een prachtig bloeiend arrangement op tafel doen het dan ook altijd goed.

Sowieso is een prachtig arrangement als kunstwerk op tafel een slim idee. Het is een sfeervolle eyecatcher die meteen de aandacht trekt van een ieder die binnenkomt. Het is de eerste indruk, het eerste warme welkom en de geruststelling op die vooruitblik op wat komen gaat. Bovendien kunt u uw bedrijfsidentiteit goed mee onderstrepen. Zo zal een schitterende Bonsai, zoals deze Pinus kunst Bonsai in schaal.

Bent u een creatieveling of eigenzinnig bedrijf dat vooral wilt inspireren? Denk dan ook eens out of the box bij de aankleding door onze kunstplanten, kunstbloemen en kunstbomen. Waarom geen groene muur of hangende tuin rondom u creëren waardoor u altijd een groen uitzicht heeft? Kies bijvoorbeeld voor een serie verfijnde vetplanten, waaronder deze Senecio Pearl. Heeft u ooit eerder al eens zoiets bijzonders gezien?

Vergaderruimte toppers!

Speciaal voor u geselecteerd

Let op: zonder bijpassende pot of bak een strop

Een bijpassende pot vinden bij uw kunstplanten is als het om zakelijke aankleding gaat misschien wel het allerbelangrijkst. Het zou toch eeuwig jammer zijn als u ze een verpakking geeft die totaal niet bij hun of uw eigen bedrijfsuitstraling past. Denk na het uitzoeken van de planten dus niet dat u klaar bent, maar besteed nog wat extra tijd aan de finishing touch. Echt waar, als u uw planten de juiste verpakking geeft, dan maakt u hun karakter zoveel malen krachtiger.

Maar wat voor pot, bak, schaal, zuil of vaas dan? Van plan om een serie bloeiers in verschillende kleuren neer te zetten? Kies dan vooral voor rustige en natuurlijke materialen in dezelfde kleur. Heeft u alleen groenblijvers? Dan kunt u de kleur van de potten gerust laten spreken. Kies bijvoorbeeld eens voor een kleur uit de huisstijl van uw bedrijf. Zorg er in dat geval wel voor dat u steeds voor dezelfde kleur(tonen) kiest om de harmonie en rust te bewaren.