De mooiste kunstplanten voor de

Woonkamer

Welke kunstplant mag uw huiskamer vergroenen?

De mooiste kunstplanten voor de woonkamer vindt u bij Maxifleur. En hoe meer planten, hoe beter! Dat is immers de trend van dit moment. Maar waar komt welke kunstplant in uw woonkamer? Nou...daar!! Maar wacht even…. Bezint en lees eerst onze blog, voordat u met uw aankleding begint! Maar pas op…. deze kan erg inspirerend zijn.

Ficus Ficus

In stijl graag

Natuurlijk kunt u in uw woonkamer iedere willekeurige kunstplant plaatsen die u leuk vindt. Maar heeft u een huis met een functionele en ingetogen Scandinavische woonstijl? Dan staat een uitheemse kunstpalm wellicht wat minder goed. Aan de andere kant kan het plaatsen van een kunstplant in een ietwat andere stijl ook de broodnodige spanning in huis brengen. Denkt u zich maar eens in wat diezelfde uitbundige buitenlander voor de sfeer in een minimalistisch en modern interieur zal doen.

Onze tip? Zoek niet zomaar een kunstplant uit, maar denk goed na over de sfeer die u ermee wilt creëren. Wilt u harmonie in huis? Zoek dan de planten uit die naadloos passen bij uw woonstijl. Heeft u een klassiek interieur, kies dan bijvoorbeeld voor een Ficus of Laurierbol. Gaat u voor een gezonde dosis inspirerende spanning? Kies dan juist voor planten die een contrast vormen, zoals deze exotische Agave. Maak desnoods een moodboard vooraf, waarin u kunt spelen met kleuren en stijlen.

Ontdek je plekje

De juiste plant op de juiste plek? Dat is nog een hele kunst. Maar we inspireren u graag. Heeft u bijvoorbeeld een metershoge open trap in uw woonkamer? Wat zal onze Monstera lianen mosbol daar fantastisch staan! En als u toch de hoogte ingaat, maak uw verticale tuin dan eens af met onze bijpassende lianen en vetplantkunst. Wedden dat uw gasten bewonderend zullen genieten van deze verstilde kunstwerkjes?

Een zonovergoten plekje in huis? Ook daar hebben wij kunstplanten voor. Waar kunstgroen doorgaans binnen mum van tijd verkleurt, hebben wij een unieke UV-bestendige protector ontwikkeld. Dat beschermt onze kunstplanten gegarandeerd 8 jaar lang tegen verkleuring in de zon. Dus uw serre sfeervol versieren met deze Podocarpus kunst Bonsai? Of uw uitbouw met dakvenster opleuken met een Ananas? Yes, you can!

Heeft u een woonkamer met meerdere functies? Harmonieus in elkaar over laten lopen? Ja, hoor, dat kan! Maar uw huis wordt er niet spannender op! Doe het eens anders en toon lef! Laat uw fantasie de vrije loop en creëer die sfeervolle afscheiding tussen het zitgedeelte en de eettafel. Doe uw ogen dicht en droom weg. Zeg nu zelf….Met die urban jungle vol vetplanten en cactussen is het toch veel minder saai in huis?

Woonkamer Woonkamer
woonkamer 2 woonkamer 2

Yes is more

Groen is de trend, dus laat die kunstplanten maar komen! Maar…. voordat u van uw huis een complete urban jungle maakt en uw bezoekers door het bos uw bomen niet meer zien, is het handig om na te denken waar u welke plant met welk effect wil plaatsen. Soms is het beter om ergens te kiezen voor een krachtig individueel optreden dan voor een bonte en vooral intimiderende verzameling van verschillende planten.

Ook hier is de plek belangrijk. Heeft u bijvoorbeeld ergens een smal hoekje met een hoog plafond? Een fantastische plek voor een hoge kunstboom die de hoogte benadrukt! Een metershoge ruimte boven uw open trap? Perfect voor enkele hangplanten als onderdeel van uw verticale tuin. Ontspant u altijd op de bank voor de TV? Waarom niet nog meer wegdromen temidden van uw eigen tropische jungle?

Woonkamer toppers!

Speciaal voor u geselecteerd

Bij iedere plant het juiste potje

Uw gedroomde kunstplant gevonden? Dat wordt genieten straks! Maar u geniet vast nog meer als u geliefde kunstplant straks in een schitterende, bijpassende sierpot, plantenbak of schaal staat. Maar welke zou u nu eens kiezen?

Onze tip? Met sierpotten en bakken gemaakt van natuurlijk materiaal kan het niet misgaan, omdat ze passen bij iedere stijl. Kies er vervolgens eentje die mooi afsteekt tegen de kleur van de plant of boom. Ons assortiment sierpotten biedt u volop keuze!

Heeft u nog wat ideeën nodig? Bij ieder product staan enkele bijpassende potten en bakken en soms ook enkele plant-potcombinaties. Zo ziet u direct welke uitstraling u hiermee creëert. Gaat u mee op ontdekkingstocht?