Kunst vetplanten

Kunst vetplanten

Het lijkt een ware rage op dit moment….. kunst vetplantjes in allerlei soorten en maten. Verzameld bij elkaar of juist in zijn eentje krachtig, hangend of juist staand, springerig of wat stijver, bloeiend of gewoon oh zo mooi karakteristiek groengrijs? De trend om meerdere succulenten het huis te laten schitteren, heeft nu ook haar weg gevonden naar horeca, recreatie, kantoren en andere instellingen. En waarom ook niet? Dankzij hun authentieke, stoere uiterlijk zijn het net verstilde kunstwerken. Perfect om als een boeketje op de tafels van uw horeca te zetten bijvoorbeeld. Of om met meerdere soorten en maten op te steken voor een stoer effect in uw groene wand van uw bedrijf. Waar onze vele kleine kunst vetplantjes bij uitstek geschikt zijn om met meerderen te presenteren, mag de grotere vetplant kunst wel wat prominenter in beeld. En wat te denken van die ontzettend leuke kunstvet hangplanten? Wedden dat u uw gasten hiermee op een bijzondere manier welkom heet?

Echeveria kunsttak 100cm - burgundy
€ 8,95 € 7,40
Echeveria kunsttak 100cm - groen
€ 8,95 € 7,40
Mini Red Echeveria kunsttak 17cm
€ 4,95 € 4,09
Echeveria kunstplant 25cm - groen/rood
€ 12,95 € 10,70
Crassula Bonsai kunstplant 40cm - grijs
€ 19,95 € 16,49
Furcraea Agave kunstplant 80cm - bont
€ 164,95 € 136,32
Agave kunstplant 70cm
€ 52,50 € 43,39
Agave kunstplant 40cm
€ 23,95 € 19,79
Echeveria kunstplant 20cm
€ 5,95 € 4,92

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Echeveria Setosa kunstplant
€ 6,95 € 5,74
Echeveria Velvet kunstplant 15cm
€ 4,95 € 4,09
Mini Agave in touw potje
€ 8,95 € 7,40
Agave kunstplant 70cm - UV bestendig
€ 179,95 € 148,72
Agave deluxe kunstplant 95cm
€ 104,96 € 86,74
Agave kunstplant 30cm
€ 29,95 € 24,75
Agave kunstplant 70cm
€ 139,95 € 115,66
Echeveria kunst vetplant 16cm
€ 15,95 € 13,18
Crassula kunst vetplant 40cm
€ 49,95 € 41,28
Aloë deluxe kunstplant 60cm
€ 84,95 € 70,21
Echeveria kunst vetplant
€ 13,95 € 11,53
Agave kunstplant 50cm
€ 69,95 € 57,81
Aloë kunstplant 30cm
€ 9,95 € 8,22
Aloë kunstplant 30cm
€ 13,95 € 11,53
Agave kunstplant 25cm
€ 9,95 € 8,22

Gratis verzending vanaf 100€

14 dagen op proef

Levertijd tussen 1-3 werkdagen

Veilig en snel online betalen

Agave kunstplant 25cm in 10cm pot
€ 14,96 € 12,36
Crassula kunstplant 30cm
€ 11,95 € 9,88
Aloë deluxe kunstplant 70cm
€ 199,95 € 165,25
Agave kunstplant 50cm - UV bestendig
€ 89,95 € 74,34

Kunst vetplant? De succesvolle ‘nep’ succulent 

Hoewel van een vetplant wel eens gezegd wordt dat deze makkelijk in het onderhoud is, valt dat in de praktijk nog best tegen. Zeker als u meerdere succulenten in verschillende soorten en maten heeft staan, de ene bloeiend, de andere weer niet. Deze wordt een zomersucculent genoemd en die weer een wintervariant. Komt u er nog wijs uit welke verzorging ze dan nodig hebben? Wat een gedoe zeg. Dat kan gelukkig ook anders als u een kunst vetplant in huis haalt. En dan natuurlijk niet van die overduidelijk nepplastic planten die binnen de kortste keren in de zon verkleuren of die al stuk gaan als u ernaar kijkt. Nee, op onze vetplant kunst hebben wij bijzonder goed ons best gedaan, zodat onze versie nauwelijks van echt te onderscheiden valt. Bovendien zijn deze gemaakte van de beste kwaliteiten volkunstof en kunstzijde voor het meest realistische en duurzame effect.          

Vetplanten in ‘het echie’: sappige succulenten 

Een vetplant of succulent is de benaming voor planten die hun water opslaan in een deel van hun lichaam, dat kan in het blad, wortel of stengel zijn. Succulent is afgeleid van het Latijnse woord sucus, dat sap betekent. Er zijn tientallen plantenfamilies waarvan bepaalde soorten succulent zijn, denk bijvoorbeeld maar aan de Cactussen. 

De meeste vetplanten zijn te herkennen aan hun dikke, vlezige weefsels en hebben speciale structuren waarmee ze water kunnen vasthouden en zich kunnen aanpassen aan droogte. Daarom worden de meeste soorten vetplanten ook wel xerofyten genoemd: planten die kunnen leven in zeer droge streken. 

Maar geografische verspreiding en evolutie hebben ertoe geleid dat elke vetplant zich aan zijn eigen omgeving heeft aangepast. Dit zorgt voor een grote verzameling unieke soorten en vormen. Zo zijn er niet alleen succulenten die leven in de woestijn, ook in andere gebieden zijn vetplanten die vinden die zich door de tijd heen hebben aangepast aan hun leefomgeving (bijvoorbeeld aan zand- en zoutgrond). 

En dan de onze: vetplant kunst met K van kwaliteit

Geen plant geef zo’n enorme variatie als de vetplant. Groot, klein, springerig, wat stijver, donkergroen, ijzig groen, met groot blad, met rond blad, met bloem en zonder bloem. Zo staan de plantjes met vlezige bladeren perfect in een stoer, industrieel of modern interieur. Maar ook in andere woonstijlen, in horeca en recreatie, alsmede op kantoor zien we steeds vaker de succulent als kunstwerkjes terugkomen. In een groene wand of complete urban jungle bijvoorbeeld of gewoon als tafelboeket. Onze vetplant kunst kenmerkt zich door een exclusieve en zeer natuurgetrouwe kwaliteit, waardoor u het verschil met de echte variant niet snel zult merken. U heeft er alleen maar minder onderhoud van. En het leuke is? Alles mag bij elkaar! Sterker nog, net zoals bij bij de echte succulenten geldt ook bij onze kunst; hoe meer er gecombineerd wordt, hoe beter. Dus gooi die armen en ideetjes maar eens lekker los, kies de mooiste soorten kunst vetplant en varieer! Gelukkig is ons assortiment groot genoeg voor uw verbeelding. Laat die fanatische ideeën maar komen!      

Keuze? Reuze als het om de kunst vetplant gaat

Een geweldige variëteit hebben wij in huis als het gaat om onze kunst vetplantjes. Omdat we de Agave, Aloe Vera, Yucca en Cactussen een aparte categorie hebben gegeven, vindt u deze niet in het assortiment dat we hier beschrijven. Dit om het verschil met deze iets kleinere vetplantjes aan te geven. Maar dan nog is de keuze reuze. Kijk maar  eens naar die leuke en handige boeketten met steker. Alleen als tafelboeket, maar ook opgestoken met meerdere verschillende soorten en maten vormen ze een prachtige aanblik. Maar ook als kunst vetplant in een prachtige sierpot zal een succulent prachtig staan, of dat nu is op de vensterbank, op de balie van uw receptie of in de entree van uw horeca. En nu u toch bezig bent met het uitzoeken van iets bijzonders: vergeet vooral de kunst vetplant als hangplant of hanger met hun anders-dan-anders uiterlijk, zoals deze beauty niet. Of gaat u liever voor een sfeervolle Sedum of andere succulent kunsttak in uw boeket?  

Dit soorten succulenten kunst is er bij ons:

 • - Beutertia kunstplant 15 cm in plastic binnenpot. Ook als boeket verkrijgbaar. Te herkennen aan zijn matte, puntige bladeren met zilvergrijze glans.  

 • - Mini Marginata kunstplant in touwpotje: familie en lijkend op de Dracaena met groene bladeren en rode uiteinden. Kant-kant-klaar arrangement met verlijmde vulling. 

 • - Marginata ook als kunstboeket verkrijgbaar in 18 cm hoogte.  

 • - Crassula vetplant in plastic binnenpot: kunst vetplant met diepgroene ronde bladeren in 40 cm hoogte. Ook op voet beschikbaar in 60 cm hoogte en als groen boeket in 30 cm hoogte als grijs Bonsai boeket in 40 cm.

 • - Crossostephium kunst vetplant 28 cm in plastic pot: springerig met frisgroen uiterlijk, familie van de madeliefjes. Ook als speciale UV-kunsttak in 45 cm hoogte beschikbaar. 

 • - Echeveria vetplant 16 cm in plastic binnenpot. Ook als boeket in vier maten en soorten verkrijgbaar. Het velvet boeket van 15 cm, een setosa soort van 10 cm, eentje van 18 cm (die ook in plantvorm wordt aangeboden) en twee van 25 cm, eentje met rode accenten op het bad, ander groen. 

 • - Senecio vetplant 30 cm in plastic binnenpot. Succulent met ‘warrig en springerig’ geelgroen uiterlijk. Ook als boeket van 15 cm verkrijgbaar. 

 • - Eucalyptus kunstplant 35 cm in plastic binnenpot. Ook als boeket verkrijgbaar. 

 • - Haworthia Vetplant boeket in 18 cm hoogte: lijkt op de Aloe Vera, maar heeft rodere bladpunten. 

 • - Mini sedum boeket van 18 cm hoogte: karakteristiek met ronde bladeren die aan uiteinden rood zijn. 

 • - Sedum kunsttak: in twee soorten kleuren, groen en rood, in 50 cm hoogte. 

 • - Donkey tail kunstboeket: in 25 en 30 cm breedte. Hangend vetkruid met talloze blauw-groene cilindervormige bladeren. 

 • - Rhipsalis hang vetplant: Ook wel de koraalcactus genoemd vanwege haar grillige vertakkingen en vetachtige, cilindrische en afhangende scheuten. In vijf soorten en verschillende hoogtes. De Micrantha meet 55 cm, de Pilocarpa 65 cm, zowel de Heteroclada als de Paradoxa 75 cm en de Trigona 100 cm.

 • - De Tillandsia kunsthanger van 75 cm. Heeft met grijsgroene verschijning en cilindrische en afhangende vertakkingen wel iets weg van zeekraal.  

 • - Senecio Pearl kunsthangplant: Ook wel de erwtenplant genoemd vanwege haar strengen met kleine ronde bladeren. Als Hangplant in 60 cm hoogte en als hanger met steker in 55 cm en 100 cm lengte.   

Nog specialer graag: dat ene plekje in de volle zon

Kunstplanten in de volle zon? Ai, daar heeft u de algemeen bekende zwakke plek van nagemaakte planten te pakken. Maar wij hebben daar nu iets voor gevonden. Ons jarenlange bestaan en intensieve samenwerking met onze eigen fabriek en andere kwalitatieve leveranciers heeft u toe geleid dat we een unieke UV-licht bestendige protector hebben weten te ontwikkelen. Volkunstof delen van planten, takken of bomen die met deze bescherming worden behandeld, zijn gegarandeerd 8 jaar lang vrij van verkleuring door de zon. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor deze Crossostephium kunsttak van 45 cm lengte. Ideaal om bijvoorbeeld in uw groene oase rondom uw zwembad te zetten, als sfeervolle afscheiding in uw tuin of net in dat ene hoekje waar zoveel fel zonlicht straalt dat geen enkele plant het er uithoudt. Oh ja, deze belofte is overigens uniek in de markt, want nog nergens hebben we zoiets dergelijks gezien. Maar wij hebben het speciaal voor u ontwikkeld!      

En als u toch bezig bent….. even combineren mag! 

Uw superaantrekkelijke en succesvolle succulentkunst gevonden? Gefeliciteerd, dat wordt straks genieten van uw eigenhandig vormgegeven kunstwerk! Maar hoe gaat u dat doen? Ziet u meer een hoofdrol voor de prachtige Crassula op voet die u in een prachtige sierpot bij de entree laat schitteren. Gaat u voor een stoere compositie van verschillende kleine boeketjes in een ronde schaal? Of voor die leuke hangers als waardevolle aanvulling op uw verticale tuin? In dat geval is dit mospotje met juten touwhanger, een kunstmoshangmand of een grote mosbol effectief en passend bij iedere stijl om de vetplanthanger in te prikken en in volle glorie te presenteren. En dan zijn er nog de talloze groene wanden op kantoor of complete urban jungles in de horeca waar onze kunst vetplantjes het ook bijzonder goed doen. Voor succulenten geldt dat u het eigenlijk nooit verkeerd kan doen, dus laat uw fantasie maar lekker de vrije loop. Om u toch enige inspiratie te geven, hebben we bij veel producten ook bijbehorende sierpotten gefotografeerd. Zo ziet u in een oogopslag de verhoudingen en mogelijkheden.   

Kunst vetplant kopen bij Maxifleur? Altijd extra  

Kunstplanten zijn helemaal hot, hip and happening. Doet u ook al mee aan deze trend? Dan kunt u tegenwoordig overal wel een kunstplant kopen. Maar met welke bedoeling wilt u onze kunst vetplant kopen? Wilt u een snelle, makkelijke en goedkope oplossing voor eenmalig gebruik? Dan raden we u aan om naar een bouwmarkt of goedkope woonwinkel te gaan. Wat wij willen verkopen is namelijk niet de snelste en goedkoopste oplossing, maar het meest natuurgetrouwe en kwalitatieve alternatief. Zo vindt u bij ons geen kunstbomen waar u dwars doorheen kunt kijken, geen planten die aan de achterkant kaal zijn, bloemtakken die in mum van tijd verkleuren en hangplanten die zo weinig op het origineel lijken dat het bijna lachwekkend is. Als marktleider en familiebedrijf met webshops in vier verschillende landen investeren we veel in de levensechte ontwerpen van onze producten. Vinden we het niks? Dan ontwerpen en maken we het zelf. Daardoor is een deel van ons assortiment uniek en nergens anders terug te vinden.    

experience-center
Experience Center

Bezoek onze Experience center
en laat u verrassen

Lees meer