Over Ons

EN WAT ONS BEZIG HOUDT

Die eerste zonnestralen na een flinke regenbui. Het steeds feller wordende licht dat om de boomtoppen danst. De wind die met de bladeren van de planten speelt… We lopen verder en genieten van het vroege ochtendlicht. Langzaam begint het beeld zich te vormen: een nieuw idee voor een kunstboom. Net zoals hij hier in het bos staat.

Maar dan nog beter. Duurzamer. Met zo’n prachtig verweerde bast, grillige takken en bladeren vol nerven en tekening. Want alles wat we in de natuur met onze ogen zien, kunnen we met onze handen nabouwen en het juiste gevoel ontwerpen. Dat is onze grote passie en inspiratiebron. Tot in elk detail weer. Hoe laat u zich inspireren?

Het Team

WAT BEWEEGT ZE ?

Doen waarin we geloven. Met bevlogenheid werken aan onze ambities. Onze eigen droom waarmaken. Uw dromen waarmaken. En deze het liefst nog overtreffen. Dat is onze uitdaging en wat wij graag voor u willen doen. Waar we ons bed maar al te graag voor uitkomen ‘s morgens. Om voor u de perfecte beleving met kunstgroen te creëren die naadloos bij u en uw ideeën past. Om u te verwonderen, te inspireren en te raken met schitterende en levensechte kunstplanten en kunstbomen. Iedere dag weer.

WAAR IS ARJEN ZO DRUK MEE?

De jongste aanwinst van het team is onze hardwerkende Arjan. Gepokt en gemazeld door zijn eerdere werk op de Aalsmeerder bloemenveiling vindt hij het hier bijna een oase van rust. “Jeetje, wat is dit toch heel anders”, verzucht hij dan ook. “Van de werkprocessen tot de tijden tot de druk of het werk zelf. Echt heel anders.” Toch was hij het in een soortgelijke functie op zijn oude werk bij een exporteur in bloemen en planten zat en zocht dus wat anders. Via via kwam hij uiteindelijk vrij snel als meewerkend voorman bij Maxifleur terecht.

Wat hij er nu exact van vindt, is gezien zijn korte werkduur nog lastig te specificeren voor de Hoofddorper. “Het bevalt wel, maar het is nog even aftasten hoe of wat. Ik heb dezelfde functie als voorheen, maar dan met vastere werktijden en minder stress. Maar dat is dus ook wel wennen, want af en toe mis ik de stress gewoon. Dus het is even aftasten hoe en wat. Het werk lijkt misschien in grote lijnen hetzelfde, maar het is toch echt heel anders. Wat ik wel enorm leuk vindt, zijn de pot-/plantcombinaties. Daarnaast hou ik van mooie spullen, dus ook van mooie kunstplanten. Voordeel is dat als je ze op de eerste dag mooi vindt, je ze altijd mooi blijft vinden.”

Buiten werk vindt Arjan het heerlijk om er met zijn drie dochters (16, 14 en 11 jaar) en vrouw op uit te gaan. En staat Arjan in zijn vrije tijd maar wat graag langs de lijn als trainer en coach bij de Badhoevedorpse korfbalvereniging. “Daarnaast zijn we ook druk op de club en dus het verenigingsleven. Ja, we zijn wat dat betreft zijn we een echte korfbalfamilie.”

EEN KIKKER?

Inmiddels is het al weer ruim een jaar geleden dat Ferdi bij Maxifleur kwam werken. “Ik reed langs na een avondje winkelen in Hoofddorp en zag een spandoek hangen waarop medewerkers gevraagd werden. Dat kwam mooi uit, want op mijn toenmalige werk had ik het niet meer naar mijn zin. Ik werkte daar 80 uur in de week en was wel toe aan een nieuwe uitdaging. Het liefst wel weer iets in het groen omdat ik altijd in kwekerijen en op de bloemenveiling heb gewerkt en dus al de nodige ervaring had. Nu heb ik het enorm naar mijn zin in een leuk team met aardige collega’s en heb ik meer vrije tijd.

Het leuke aan het werk is de diversiteit. Ik werk hier nu al een jaar, maar ik ben nog steeds niet uitgeleerd. Elke plant is tenslotte anders en er is altijd wel wat om te doen. Zo ben ik de ene keer bezig met het modelleren van een plant voor een klant en de andere keer met inpakken en verzendklaar maken van een order. Ik kan de hele dag lekker doorgaan en oppakken wat ik leuk vind. De uitdaging daarbij is om elke plant er zo echt mogelijk uit te laten zien en dat is elke keer weer even puzzelen, heerlijk is dat!

In zijn vrije tijd houdt Ferdi ervan om geregeld met zijn vriendin op de fiets te stappen en samen een tochtje te maken. “Dan gaan we er lekker op uit om iets te bekijken, te ontspannen of op een terrasje te zitten. De barbecue aansteken, vind ik ook leuk om te doen.” Oh ja, en zorgzaam is Ferdi overigens ook. Zo redde hij ooit een uitgehongerde kikker uit een container die maanden op zee had gevaren en nam de zwerfkikker mee naar zijn huis. Nu biedt hij zijn Kermit net als zijn hond Wimpie een liefdevol onderdak.

In gesprek met:

EXPERTS EN KENNERS

Wij zijn regelmatig in gesprek met experts, interieur designers en branchegenoten. Wat valt hen op? Wat drijft ze?

Maar soms ook, komt men naar ons toe. Zoals in dit filmpje RTL Lifstyle. Vandaag in gesprek met: Michael Kamper / eigenaar

Heb je nog een vraag?

VRAAG HET EEN VAN DE MEDEWERKERS

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog een vraag? Mis je iets? Heb je een waardevolle aanvuling? Laat het ons weten en gebruik dan de contactpagina via onderstaande knop.