Over Ons

En de zoektocht naar de perfecte kunstplant

Het begint allemaal in de natuur

Die eerste zonnestralen na een flinke regenbui. Het steeds feller wordende licht dat om de boomtoppen danst. De wind die met de bladeren van de planten speelt… We lopen verder en genieten van het vroege ochtendlicht. Langzaam begint het beeld zich te vormen: een nieuw idee voor een kunstboom. Net zoals hij hier in het bos staat.

Maar dan nog beter. Duurzamer. Met zo’n prachtig verweerde bast, grillige takken en bladeren vol nerven en tekening. Want alles wat we in de natuur met onze ogen zien, kunnen we met onze handen nabouwen en het juiste gevoel ontwerpen. Dat is onze grote passie en inspiratiebron. Tot in elk detail weer. Hoe laat u zich inspireren?

Maxifleur, van bloemenwinkel tot internationale kunstplant specialist

history 1 history 1

“Als kwekerszoon werd de liefde voor de natuur natuurlijk met de paplepel ingegoten. En juist die ervaring tussen de echte bloemen en planten heeft er voor gezorgd dat de ideale basis werd gelegd voor Maxifleur Kunstplanten!"

In 2004 werd Maxifleur, toen als bloemenwinkel in Dordrecht, opgericht door Michael Kamper met de wens om een keten van bloemenwinkels op te bouwen. De eerste Maxifleur winkel had een assortiment met 80% vers en 20% kunstplanten. In 2005 heb ik in Leerdam een tweede winkel overgenomen en zijn we in de bovenwoning met internetverkopen begonnen.

Eigenlijk merkten we toen al dat de zijden planten in combinatie met internet veel beter liep dan de traditionele bloemenwinkel. Dat leidde ertoe dat we in 2007 in Papendrecht op een industrieterrein met het importeren van kwalitatieve kunstplanten en -bomen zijn begonnen.

De prijs/kwaliteit verhouding bij grootwinkelbedrijven was toen dermate zwak dat wij in dat gat gesprongen zijn. In dat jaar hebben we in de beste kunstplanten fabriek van Azië een begin gemaakt met het het ontwerpen van onze eigen producten. De focus heeft sinds het begin gelegen op topkwaliteit kunstplanten met een natuurgetrouwe uitstraling.

Dat resulteerde uiteindelijk in een bijzondere en inmiddels al jarenlang succesvolle samenwerking op basis van openheid en eerlijkheid. “Deze samenwerking is uniek in onze branche en daarmee ook één van onze grootste krachten. Zo kunnen we alles zelf controleren. Van de arbeidsomstandigheden in de fabriek tot het juiste gecertificeerde hout om onze producten te maken.” Maar het bedrijf groeide nog verder en een volgende beslissing moest genomen worden. “Dus verhuisden we naar een grote kas in Rozenburg in 2011. Met inmiddels een website en webshop in drie talen: Nederlands, Duits en Frans. Uiteindelijk werd in 2016 ook een Engels webshop toegevoegd.”

Hoewel het bedrijf dus enorm groeit en de rek er voorlopig nog niet uit is, is Michael niet van plan om stil te blijven zitten. “Niks doen? Dat kan ik niet. Gelukkig ben ik creatief en competitief en die combinatie maakt dat ik altijd aan het kijken ben naar hoe iets beter kan. Nieuwe vormen in de natuur? Gaaf, dat wil ik laten namaken! Met een bril op door de showroom lopen om de klant thuis een virtual reality ervaring mee te geven? Doen!

Samen met mijn team blijven we onze ambitie verder uitwerken: de mooiste kunstplanten  collectie ontwerpen die niet van echt te onderschieden zijn!”

history 2 history 2

Meet our Green Dream Team!

team team

Neem contact met ons op

STEL HIER UW VRAAG

Doen waarin we geloven. Met bevlogenheid werken aan onze ambities. Onze eigen droom waarmaken. Uw dromen waarmaken. En deze het liefst nog overtreffen. Dat is onze uitdaging en wat wij graag voor u willen doen. Waar we ons bed maar al te graag voor uitkomen ‘s morgens. Om voor u de perfecte beleving met kunstgroen te creëren die naadloos bij u en uw ideeën past. Om u te verwonderen, te inspireren en te raken met schitterende en levensechte kunstplanten en kunstbomen. Iedere dag weer.

Michael Kamper Michael Kamper

Michael Kamper

eigenaar

Voor Michael, de oprichter van het bedrijf, was het niet zozeer een lumineus idee voor een nieuw bedrijf dat in zijn hoofd ontstond, maar eerder een onvermijdelijke route. “Ik kwam uit de groothandel van kunstplanten aan voornamelijk de grootwinkelbedrijven. Daar stonden de prijzen echter zo onder druk dat je gewoon geen kwaliteit kon leveren. Uit frustratie ben ik toen voor mezelf begonnen.

De eerste stap was om de keten te verkorten. Zo haalden we tussenschakels als de importeur en de groothandel eruit en hielden we alleen de fabriek in China, onszelf en de eindklant als schakels over. Daarnaast zijn we deels ook zelf gaan ontwerpen dus hebben een eigen productontwikkeling.

Het voordeel daarvan is dat we daardoor in staat zijn een hoogwaardige kwaliteit te leveren die levensecht is. Want dat is wat we willen. Onze drijfveer is de verwondering voor de natuur en een topplant met een goede service leveren tegen een gunstige prijs is daarvan het gevolg. In ons gen zit de klant blij maken met een goed product en dat lukt door de ketenverkorting ook.

Mijn persoonlijke drijfveer? “Het nabootsen van de mooiste planten en bomen die onze natuur te bieden heeft, daar worden we blij van!" Daarom is onze showroom een bewuste keuze. Hier kunnen onze klanten zich perfect orienteren en alles in het echt zien en beleven. 

Joyce Joyce

Joyce

cost control

In november 2011 is Joyce het team van Maxifleur komen versterken. “De groei zorgde voor veel extra werk en Michael en ik waren inmiddels samen. Het leek ons leuk om ook samen te werken, dus toen er plaats vrij kwam, ben ik daarop ingesprongen. Bovendien kwam mijn vroegere ervaring als receptioniste/ telefoniste hier ook mooi van pas.”

"Na een begin op de afdeling inpakken is het snel gegaan. Inmiddels specialiseer ik me op de afdeling cost-control, maar ook de administratie, verkoop in de showroom en de retouren behoorden lange tijd tot mijn takenpakket”, legt de collega én levenspartner van Michael uit.

“De afwisseling is wat het werk zo leuk maakt. Zo loop ik de ene keer met een klant door de showroom, tussendoor handel ik even een telefoontje af en vervolgens regel ik een retour. Het is nooit voorspelbaar mijn werk, heerlijk vind ik dat. Ook het contact met de klanten en de collega’s is erg leuk. Ik heb het erg naar mijn zin”.

Om even lekker te ontspannen van werk gaan Michael en Joyce er samen geregeld op uit. “Even bijkletsen, lekker samen zijn, bijvoorbeeld naar het theater of uit eten, dat vinden we allebei heerlijk. Daarnaast hou ik zelf erg van koken en bakken dus geregeld neem ik iets van mijn bakkunsten mee naar de zaak. Fitness vind ik ook leuk om te doen, maar dat zou ik eigenlijk meer moeten doen. Maar door de drukte schiet dat er geregeld bij in.”

Onze Groene Toppers!

Ferdie

Ferdie

Logistieke medewerker

Tim

Tim

Sales

Peter

Peter

Projecten

‘Richard

Richard

Logistiek medewerker

Corrado

Corrado

Logistieke medewerker

‘Mariëlle

Mariëlle

Sales

‘Jelmar

Jelmar

Sales

‘Mariska

Mariska

Sales

‘Marius

Marius

Logistieke medewerker

‘Tomas

Tomas

Logistieke medewerker

‘Nanja

Nanja

HR

‘Patrik

Patrik

Logistieke medewerker

Bezoek onze Experience center

experience center experience center
productie 4 productie 4
productie 3 productie 3

Maxifleur heeft in 2021 een modern kunstplanten experience center van maarliefst 1.000m²!

Wij willen u dan ook van harte welkom heten in ons experience center. Mocht u een verzoek hebben om een grote plant of boom toch eerst even te bekijken voordat u deze online besteld, kunt u hier alvast een afspraak inplannen.

Waan je in een omgeving van natuur en rust en laat je inspireren in onze prachtige experience center. Een echte belevenis wanneer het gaat om kunstplanten. U zult verstelt staan van het aanbod en de kwaliteit van onze kunstplanten. Kwaliteit staat namelijk hoog in ons vaandel. Onze kunstplanten zijn zo natuurgetrouw nagemaakt dat ze levensecht lijken. Dat is onze passie, iedere dag weer. Iets wat in het echt zo mooi groeit en bloeit, dat verdient het toch om met de beste kwaliteit en natuurgetrouwheid nagemaakt te worden?

showroom 2 showroom 2
showroom 3 showroom 3

Bij ons vindt u kunstplanten in alle soorten en maten. Als u op zoek bent naar een groene kunststof plant, dan is een Bamboe of een Ficus misschien wat voor u. Maar heeft u liever een fris voorjaarsgevoel in huis, kijk dan eens naar onze kleurrijke bloeiende planten. Uiteraard hebben wij ook varianten voor buiten, zodat u ook in de winter kunt genieten van de mooiste kunstplanten.

Naast het groot assortiment aan kunstplanten, beschikt Maxifleur ook over een breed assortiment aan plantenpotten. Mix en match de verschillende planten met onze mooiste potten. Van welke combinatie gaat uw hart sneller kloppen?

Onze experts staan iedere werkdag voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zij helpen u graag bij persoonlijk en vrijblijvend advies. Welke plant past het beste bij uw wens? Onze experts kijken mee en adviseren u. Dit kan zowel voor uw interieur, kantoor als uw winkel zijn.

Daarnaast hebben zij oog voor detail. Dus wilt u er nog een mooie plantenpot bij? Vraag dit gerust. Onze specialisten halen alles uit de kast om u met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan.

sfeer showroom 4 sfeer showroom 4
sfeer showroom 5 sfeer showroom 5
buxus showroom buxus showroom

Heb je nog een vraag?

VRAAG HET EEN VAN DE MEDEWERKERS

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog een vraag? Mis je iets? Heb je een waardevolle aanvuling? Laat het ons weten en gebruik dan de contactpagina via onderstaande knop.