Mooie kunstplanten voor uw

Plantenwand

Welke kunstplant mag uw plantenwand versieren?

Een plantenwand op kantoor met onze kunstplanten is de perfecte manier om uw imago uit te dragen en zowel bezoekers als medewerkers onderhoudsvrij te inspireren. Reden te meer om uw plannen voor dit belangrijke stukje groen vooraf goed door te denken. Wij geven u alvast wat tips!

plantenwand 1 plantenwand 1

Maak een goed plan

Zo zeg, zo’n plantenwand op kantoor….. dat is nogal een inspirerend, maar omvangrijk project. Waar moet u nu in hemelsnaam beginnen? Welnu, bij het begin! Een beetje flauw om te zeggen misschien, maar toch zien we nog veel mensen maar al te vaak gewoon lukraak beginnen met hun kunstplantenwand. Hard gaan ze aan de slag en werken ze door. Totdat ze een paar meter naar achter stappen en het eindresultaat toch erg tegenvalt. De kleuren in uw plantenwanden vloeken bij uw huisstijl, u ziet er nog allerlei kale plekken doorheen of de boel verkleurt binnen mum van tijd omdat er een zonnetje op staat. Dat zou allemaal kunnen gebeuren als u vooraf niet goed over uw groene wand, muur of pilaar nadenkt.

Dus onze grootste tip hierbij? Maak een goed plan vooraf. Bepaal allereerst waar uw groene wand gaat komen en hoe groot deze mag zijn. Meet de beschikbare ruimte, noteer alle maten en onderzoek welke materialen u waar nodig heeft om uw wand straks op te (laten) hangen. Maar met alleen dit plan bent u er nog niet. Een plantenwand is namelijk de uitgelezen kans om uw bedrijf zakelijk goed voor het voetlicht te brengen. Dus wat wilt u graag uitstralen en welke kunstplanten passen hier het beste bij? Welke kleuren uit uw huisstijl wilt u terug laten brengen? Gebruikt u uw logo als patroon of houdt u het lekker egaal? Met een moodboard kunt u eindeloos spelen met stijlen, kleuren en patronen, dus leef u vooraf maar goed en uitgebreid uit!

Leg de basis voor uw plantenwand kantoor

Maar dan? U heeft uw plannen zorgvuldig doordacht en u bent er klaar voor. Dan is het tijd voor de aankleding! Welke boeketten, matten en hangers mogen uw kunstige plantenwand versieren? Gaat u voor een basis van verschillende kleuren mos, groene hedera of buxussen? En welke plantjes wilt u daar dan in? Gaat u voor een meterslange groene oase met ruige grassen, stoere succulenten en verrassende varens? Of valt u liever op met vrolijk gekleurde bloeiende bloemen? Heeft u trouwens gezien dat enkele producten uit ons assortiment brandvertragend of gegarandeerd UV-bestendig zijn?

Zoveel mensen, zoveel wensen, smaken en persoonlijke voorkeuren. Om nog niet eens te spreken over uw huisstijl en imago, bestaande interieurstijlen, de beperkingen van een ruimte, de hoogte en lengte en het uiteindelijke budget dat u tot uw beschikking heeft. En wat te denken van al die verschillende boeketten, stekers en hangplanten die u allemaal in de wand kunt verwerken? Jeetje, u kunt wel legio kanten met uw groene tuinmuur op! U kunt uw kunstplanten wand geheel op al uw wensen laten aansluiten.

Zo kunt u uw muur laten aansluiten op de stijl waarin u de ruimte verder heeft aangekleed. Is deze strak en minimalistisch, dan staat een strakke muur met dezelfde soorten mos en verder wat subtiele grassen daar ontzettend mooi bij. Wilt u juist spanning creëren in datzelfde interieur? Verschillende kleuren sprookjesachtig rendiermos als basis met enkele vrolijk gekleurde bloeiers erin zorgen voor dat effect! Heeft u uw bedrijf vooral modern ingericht? Wat dacht u van een groene muur vol stoere succulenten? Bewonderende blikken van bezoekers verzekerd!

plantenwand 2 plantenwand 2
plantenwand 3 plantenwand 3

In eigen of onze handen?

Normaal zeggen we…. probeer, leer en experimenteer. Maar dat is bij een enkele kunstplanten in een bijpassende pot net even iets makkelijker dan bij een complete plantenwand kantoor. De kunstplant met pot pakt u immers op en zet u simpelweg ergens anders neer. Dat is bij een op maat gemaakte wand toch net iets bewerkelijker.

Maar ook het ophangen en bevestigen zelf is nog best een tijdrovend en lastig klusje. Eerst moet er een frame en doek worden gemaakt waar de matten op vastgemaakt kunnen worden. Daarna worden daar één voor één de verschillende plantjes in op gestoken. Uiteraard vertellen wij u hier alles over en geven we u nauwkeurig alle tips om uw groene kunstwand zelf op te hangen.

Maar we kunnen ons voorstellen dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft en uw plantenwand liever geplaatst ziet worden. Ook dat kunnen wij met onze projectbeplanting geheel voor u uit handen nemen. Zo maken we samen met u een plan, rekenen we alles door en plaatsen we zorgvuldig uw uiteindelijke keuze. Onze medewerkers doen dit bijna dagelijks dus wij brengen de kennis en ervaring mee. Zorgt u dan voor koffie?

Plantenwand toppers!

Speciaal voor u geselecteerd