Uitpakken & Opmaken

Je hebt gekozen voor Maxifleur/Designplants…. Goede keuze !   Nu je je kunstplant hebt gekocht, vraag je je misschien af, wat nu!?!  Wees gerust..  We delen vandaag  een aantal tips & tricks  over hoe je je kunstplant zorgvuldig uitpakt en opmaakt, zodat deze een natuurlijke look krijgt.

1. Uitpakken


Jouw kunstplant wordt zorgvuldig verpakt. Verwijder de plastic banden van de doos. ; gebruik hiervoor een stevige schaar. Binnenin zie je de plant zorgvuldig verpakt in beschermend plastic. Haal voorzichtig je plant uit de doos en zet hem rechtop op een vloer of tafelblad.

2. Buig takken


Onze planten worden door ons team natuurgetrouw gemodelleerd.  Wanneer je jouw kunstplant ontvangt, zult je merken dat de bladeren dicht opeengepakt en opgevouwen tegen de stengel of stam van de plant aan liggen. Dit wordt gedaan ter bescherming tijdens het transport. Verwijder de plastic hoes door deze er aan de bovenkant af te trekken. De takken vallen nu in de gemodelleerde vorm. Het kan zijn dat de takken handmatig nog iets verder gemodelleerd moeten worden. Begin onderaan en duw voorzichtig de takken of bladeren naar beneden. Doordat elke tak een flexibele ijzeren draad in de kern heeft, kun je takken gemakkelijk buigen en scheiden van de stam; doe dit eerst, tak voor tak.

3. Speel met de bladeren


Als je eenmaal een beetje ademruimte hebt weten te creëren door de takken van de steel/stam te scheiden, kun je  beginnen met het opmaken van de bladeren. Buig ze naar achteren en zorg dat de bladeren wisselen van positie en richting. Terwijl je met je vingers langs de rug van elk blad werkt, maak je een lichte kromming - dit geeft je blad een levensecht uiterlijk.  Bekijk deze video om te zien hoe je je plant kunt opmaken als een interieurdesigner.

4. Voeg toplaag toe


De meeste van onze planten zitten in een kleine binnenpot. Hiermee plaatst je de plant gemakkelijk in een sierpot. Om het geheel mooi af te werken is het mogelijk om een toplaag toe te voegen. Zodra de plant op de juiste hoogte in de pot is geplaatst kun je deze afwerken met een toplaag van ; houtschors, grind, decochips of hydrokorrels. Dit geeft de plant de finishing touch.

5. Plaats en bewonder


Jouw plant ziet er prachtig uit. Nog even kijken of alle takken mooi zijn gepositioneerd. Tijd om deze sfeermaker de sfeer te laten maken.